""

T.C. YOZGAT 1. İCRA DAİRESİ « Yeniufuk Gazetesi

28 Mart 2024 - 21:42

T.C. YOZGAT 1. İCRA DAİRESİ

T.C. YOZGAT 1. İCRA DAİRESİ
Son Güncelleme :

19 Ocak 2017 - 7:00

T.C. YOZGAT 1. İCRA DAİRESİ
2016/43 TLMT.
TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Satılmasına kara verilen taşınmazın cinsi,niteliği,kıymeti,adedi,önemli özellikleri:
1 NOLU TAŞINMAZIN
Özellikleri : Satışa konu taşınmaz; Yozgat İli, Merkez, Derbent Köyü, Kavaklı Mevkii, 1 Cilt, 98 Sayfa, 101 Ada, 98 Parselde Kayıtlı, 6.049,04 m2 Yüzölçümlü, Tarla Vasıflı Tam Hisseli Taşınmazdır. Bilirkişi Raporunda belirtildiği üzere; Tarla kuru tarım arazisidir. Tarla toprak yapısı killi-tınlı, kireçli ve %30’un üzerinde meyillidir. Toprak derinliği sığ olup, meyilden dolayı erezyona müsait, kıraç 4. sınıf marjinal tarım arazisidir.
Adresi : Derbent Köyü Merkez/YOZGAT
Yüzölçümü : 6.049.04 m2
Arsa Payı : TARLA
İmar Durumu : Yok Tarladır
Kıymeti : 6.049,04 TL
KDV Oranı : %18
1. Satış Günü : 16/03/2017 günü 10:00 – 10:10 arası
2. Satış Günü : 10/04/2017 günü 10:00 – 10:10 arası
Satış Yeri : Yozgat Adliyesi -1.(Eksi Bir). Bodrum Kat 1. İcra Müdürlüğü Çapraz Karşısı Adliye Mezat Salonu Merkez//YOZGAT
Satış Şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden öncesi gün sonuna kadar asatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı taktirde elektronik artırmada birinci artırmadan sonraki beşinci günden ,ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2- Artırmaya iştirak edeceklerin,tahmin edilen değerin %20’si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, ½ tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellallık Harcı, taşınmaz aynında doğan vergiler satış bedelinden ödenir.
3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi taktirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacaktır, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.
5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.
6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2016/43 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.
(İKK m.126)
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
*: Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64’e karşılık gelmektedir.
*** İş bu şahıs gazete ilan tebliğ yapılmayan tüm ilgililere ve taraflara tebliğ yerine kaim olmak üzere ilan olunur.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.