""

TABS için son tarih 31 Mart « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 07:19

TABS için son tarih 31 Mart

Atık üreticisi olan ve beyan zorunluluğu bulunan işletmelerin 31 Mart tarihine kadar Atık Beyan Sistemi’nden (TABS) beyanda bulunmaları gerekiyor.

TABS için son tarih 31 Mart
Son Güncelleme :

23 Şubat 2017 - 7:00

Atık üreticisi olan ve beyan zorunluluğu bulunan işletmelerin 31 Mart tarihine kadar Atık Beyan Sistemi’nden (TABS) beyanda bulunmaları gerekiyor. Süresi içerisinde beyanda bulunmayanlara 2872 sayılı Çevre Kanunu’na göre 12 bin 736 TL idari para cezası uygulanacak.
Çevre ve Şehircilik İl Müdürü İbrahim Tamer, yaptığı yazılı açıklama ile 1 Ocak’ta kullanıma açılan Atık Beyan Sistemi ve beyan uygulaması hakkında bilgi verdi.
Atık üreticisi olan ve beyan zorunluluğu bulunan işletmelerin bu sistem aracılığı ile beyanda bulunmaları gerektiğini kaydeden Tamer; “Atık üreticisi olan ve beyan zorunluluğu bulunan fabrikalar, tesisler, akaryakıt istasyonları, tekstil fabrikaları, maden tesisleri gibi işletmeler Atık Yönetmeliği 9’uncu maddesi ğ bendi gereğince Atık Yönetim Uygulaması/Atık Beyan Sistemi (TABS) 1 Ocak 2017 tarihi itibari ile kullanıma açılmıştır. Söz konusu uygulama yönetim hükmü gereği Mart ayı sonuna kadar kullanıma açık tutulacak olup, 31 Mart 2017 gün bitimin itibariyle kullanıma kapatılacaktır” dedi. Tamer, söz konusu uygulamanın kullanımına ve uzatma işlemlerine ilişkin yardım videolarına ‘online.cevre.gov.tr’ adresinde yer alan Atık Yönetim Uygulaması’nın sol bölümünde bulunan menüden ulaşılabileceğini bildirdi.
Bu alanda yer alan ‘duyurular’ bölümünün ayrıca takip edilmesi gerektiğine dikkat çeken İbrahim Tamer, süresi içerisinde beyanda bulunmayanlara 2872 sayılı Çevre Kanununa göre 12 bin 736 TL idari para cezası uygulanacağını hatırlattı.
Tamer; “12’nci maddede öngörülen bildirim ve bilgi verme yükümlülüğünü yerine getirmeyenlere 6 bin Türk Lirası idari para cezası uygulanacaktır” ifadelerine yer verdi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.