""

Tahsil edemediği çeki sosyal medyadan paylaştı mahkemelik oldu « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 15:42

Tahsil edemediği çeki sosyal medyadan paylaştı mahkemelik oldu

Kayseri’de bir iş adamının borçlusundan tahsil edemediğini iddia ettiği çekleri sosyal medya hesabından paylaşması mahkemeye taşınıyor. Çek sahibi işadamı, paylaşımı yapan iş adamı hakkında “tehdit, hakaret ve tefecilik” suçlarından savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Tahsil edemediği çeki sosyal  medyadan paylaştı mahkemelik oldu
Son Güncelleme :

25 Ağustos 2017 - 7:00

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren şekerleme işletmesi sahibi H. P. S, borçlusu A S ve Ş.S.’nin 13 bin liralık borcunu ödemediği iddiasıyla çeki sosyal medya hesabından yayınladı. Tokatlandığını savunan S’nin bu paylaşımının altına ise çok sayıda yorum yapıldı.
Haber konusu da olan paylaşım, mağdur olduklarını belirten iş adamları A S ve babası Ş S, tarafından mahkemeye taşınıyor. S., avukatı aracılığıyla paylaşımı yapan S., hakkında kamu davası açılması için savcılığa şikayet dilekçesi verdi. Şikayet dilekçesinde özetle şunlar yer aldı; “H.P., isimli şahıs piyasada çek kıran bir kişidir. Biz nakde ihtiyaç duyduğumuzda çekin vadesi de gelmediğinden bu şahsa çeklerimizi çoğu zaman yarıya yakının keserek nakit vermekteydik. Bu şahsa toplamda yaklaşık 500 bini bulan çek verdik. Bu çeklerin yaklaşık 47 bin TL’si dönmüş olup bunun 34 bin lirası ödenmiştir. Kendisi ayrıca bu ödenmeyen tutara ek olarak bizden 30 bin TL civarında faiz istemiştir. Bu şahıs hem çek kırdırarak tefecilik suçuişlemekte hem de geri dönen çeklerle ilgili hakkımızda arkasında ciromuz olduğu için icra takibiyapmaktadır. Bizden istediği faizi ödemeyeceğimizi söylediğimizde, dükkanımız önüne gelerek tehditler ve hakaretler savurmuş olan şahıs kendisinin devlette kollarının uzun olduğunu tanıdığı hakim savcı bakan olduğunu hayatımızla oynayacağını, akrabalarımıza rezil edeceğini, Kayseri’de ekmek yedirmeyeceğini söyleyip tehdit ve hakaretlerde bulunmuştur. Ayrıca sosyal medyada hakkımızda karalama kampanyası düzenlemekte, rencide ve hakaret içeren paylaşımlarda bulunmaktadır. Bankalarla ilişkisi ve ekran görüntülerini verdiğimiz çek bilgileri araştırıldığında şahsın bariz bir şekilde çek kırdırma işiyle meşgul olduğu anlaşılacaktır. Ayrıca sunmuş olduğumuz whatsapp konuşmalarına da bakılırsa çek kırma ve tefecilik olayının toz şeker ticareti süsü altında yapıldığı ortaya çıkacaktır. Gerekli soruşturmanın yapılarak kamu davası açılması ve şahsın cezalandırılmasının sağlanmasına karar verilmesini talep ediyoruz”
Şikâyet sahibi A.S., açıklamasında mağdur edildiklerini belirterek, “Maddi ve manevi ticaretime zarar verdi. Şahsımın, ailemin gururu ve şerefiyle oynadı. Toplum bana “dolandırıcı” görüyle bakıyor. Hem param gitti hem itibarım. Ben zarar gördüm başka insanlar görmesin. Mahkeme huzurunda her şeyi belgeli şahitli ispat edeceğim” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.