""

TANAP HİBE DESTEĞİ BİR FIRSATTIR KAÇIRMAMAK GEREKİR  « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 14:05

TANAP HİBE DESTEĞİ BİR FIRSATTIR KAÇIRMAMAK GEREKİR 

TANAP HİBE DESTEĞİ BİR FIRSATTIR KAÇIRMAMAK GEREKİR 
Son Güncelleme :

27 Mart 2017 - 7:00

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının çiftçiye, üreticiye ve çeşitli ürünlere karşılık verilen destekler sanırım vatandaş tarafından yeteri kadar bilinmektedir.

Eksik ya da noksan kısmıyla bu bağlamda şimdiye kadar gerek Kurum gerekse vatandaş tarafından karşılıklı olarak yapılan çalışmalara bakıldığında alınan destekler benim böyle düşünmemde etkili oldu.

Fakat Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının destekleri gibi başka Kurum ya da Kuruluşlarında ciddi destekleri var ama vatandaş bu desteklere bir türlü ulaşamaz bir durumdadır.

Şimdi anlatacaklarımdan ilgilileri biraz rahatsız olacak, satırlar okundukça yüzleri asılacak, başka şekilde düşünmeye başlayacaklar ama burada benim için önemli olan Yozgat’ın gelişmesinde ve kalkınmasında birazdan isimlerini vereceğim Kurumlar hangi noktada durduklarını bilmek gerekir.

Hadi başlayalım… Halk arasında Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu olarak bilinen TKDK diye bir Kurum var. Bu Kurum aslında ciddi destekler sunmasına karşısın ekonomide beklenen karşılığı pek fazla görünmemektedir. Biraz araştırıldığında Vatandaşın büyük çoğunluğu bu kurumun ne ile iştigal ettiğini fazlaca bilmemektedir. Yine Orta Anadolu Kalkınma Ajansı olarak bilinen ORAN. Bu Kurumun da TKDK’ dan pek fazla farkı yok.

Yine Küçük ya da Orta ölçekli işletmeleri destekleme Kurumu olarak bilinen KOSGEB.

Devlet bu kurumları Avrupa Birliği kapsamında kurarken, iş yapan, iş yapmak isteyen vatandaşı desteklesin diye kurmuştur.

Bu Kurumların yanında şimdide benzer desteleri ile bilinen TANAP tarafından yatırımlara hibe destekler verilmeye başlanmıştır.

Bu konuda geçtiğimiz günlerde TSO Başkanı Metin Özışık önemli bir takım açıklamada bulundu isterseniz önce bu açıklamayı okuyalım sonra üzerinde düşünelim.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Özışık, TANAP tarafından Yozgat’a 16 milyonluk hibe desteği sağlanacağını hatırlattı. Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları kapsamında hazırlanacak projelerin bu destekten yararlanacağına dikkat çeken Özışık, “Hibe projeleri için en son 20 Nisan’a kadardır. Bu fırsatı Yozgat olarak kaçırmamamız gerekmektedir” dedi.

Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP) Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları çerçevesinde Yozgat’a 16 milyon lira hibe desteği sağlanacak.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Özışık, TANAP’ın vereceği desteğin Yozgat açısından önemli olduğunu ifade etti. 16 Milyon TL gibi bir rakamı alabilmenin yolunu projelerin kaliteli olmasına bağlayan Özışık, “Uygun görülen projelere yüzde 95 hibe desteği sağlanacak. TANAP hibe desteği için hazırlanacak ve kabul görecek projeler çerçevesinde yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları, kooperatifler, birlikler, okul aile birlikleri, vakıflar, meslek odaları federasyonlar ve birlik konfederasyonlarının yanı sıra, ulusal ve uluslararası kar amacı gütmeyen kuruluşlar, üniversiteler, KOBİ’ler, köy muhtarları, köylere hizmet götürme birlikleri, il, ilçe özel idareleri, çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olan gerçek kişiler, organize sanayi bölgeleri ve küçük sanayi siteleri başvuruda bulunabilecektir.

Hibe alabilecek projeler özellikle; yerel ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve pazarlanması, jeotermal, biyogaz, güneş paneli gibi yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanan seraların, ahırların ve işletmelerin yapılması, yenilenmesi gibi çalışmalar desteklenen projelerin başında geliyor. Yine KOBİ’lere üretimlerini arttıran, çeşitlendiren veya yeni ürün üretmelerini sağlayan makine ve teçhizatın alınması, ürünleriyle ilgili markalaşma ve tasarım projeleri, kapasitelerinin verimliliklerinin arttırılmasına yönelik projeler de desteklenmektedir. Hibe projeleri için en son 20 Nisan’a kadardır. Bu fırsatı Yozgat olarak kaçırmamamız gerekmektedir.”

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.