""

TANAP, yatırımcılara hibe verecek « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 05:29

TANAP, yatırımcılara hibe verecek

Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı (TANAP) Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları çerçevesinde Yozgat genelinde uygulanacak olan hibe desteği ile ilgili yatırımcılara bilgi verildi.

TANAP, yatırımcılara hibe verecek
Son Güncelleme :

09 Mart 2017 - 7:00

Sorgun Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapılan seminere Sorgun Kaymakamı Mustafa Altınpınar, Sorgun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Üzeyir Arslan, ilçe belediye başkanları, köy ve mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, kurum amirleri, TANAP yetkilileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
TANAP tarafından yapılacak olan hibeye 100 milyon TL’nin üzerinde bir bütçe ayrıldığı ve sunulacak olan projelere yüzde 95 hibe desteği sağlanacağını söyleyen TANAP Teknik Uygulama Danışmanı Hülya Çemur,”TANAP hibe başvurularından yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları, kooperatifler, birlikler, okul-aile birlikleri, vakıflar, meslek odaları, federasyonlar ve birlik konfederasyonları, ulusal ve uluslararası kar amacı gütmeyen kuruluşlar yararlanacaklar” dedi. Desteklenen projeleri de katılımcılara anlatan Çemur,”Yöresel el sanatlarını geliştirme, yerel ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve pazarlanması, jeotermal, biyogaz, güneş paneli gibi yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanan seraların, ahırların ve işletmelerin yapılması/yenilenmesi gibi destek sunuyoruz. KOBİ’lere ise üretimlerini arttıran, çeşitlendiren veya yeni ürün üretmelerini sağlayan makine ve teçhizatın alınması, KOBİ’lerin ürünleriyle ilgili markalaşma ve tasarım projeleri, KOBİ’lerin kapasitelerinin ve verimliliklerinin arttırılmasına yönelik projelere destekler veriyoruz” şeklinde konuştu.
Çemur, hibe projeleri için 20 Nisan tarihine kadar başvuru yapılabileceğini de sözlerine ekledi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.