""

Tarihi hamamda sona gelindi « Yeniufuk Gazetesi

2 Mayıs 2024 - 11:47

Tarihi hamamda sona gelindi

Sarıkaya ilçesinde bulunan tarihi Roma Hamamında başlatılan çevre düzenleme çalışmalarında sona gelindi.

Tarihi hamamda sona gelindi
Son Güncelleme :

28 Temmuz 2023 - 17:30

Dünyada sadece iki tane olan ve Kral Kızı adıyla bilinen Basilica Therma’nın Roma Hamamının ülke turizmine kazandırılması amacıyla başlatılan kazı çalışmaları son aşamaya gelirken, 15 Ağustos tarihinde açılışının yapılması planlanıyor.
2010 yılı içerisinde kurtarma kazılarına başlanıldıktan sonra ortaya çıkan Roma Hamamı, tarihi ve iki bin yıldır çıkan 50 derece sıcaklıktaki suyu ile ilgi odağı oluyor. 2018 yılında UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi’ne dahil edilen tarihi Roma Hamamında çevre düzenleme çalışmaları tamamlandıktan sonra ülke turizmine kazandırılacak.
Dünyada sadece iki örneği olan biri İngiltere’nin Baht şehrinde diğeri de Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde bulunan ve bilimsel çevrelerce dünyanın en eski termal tedavi merkezi olarak kabul edilen Roma Döneminden kalma Basilica Therma Roma Hamamı kapılarını 15 Ağustos’ta ziyaretçilerine açacak. Proje kapsamında turist karşılama merkezi, gezinti yolları, fotoğraf çekim alanları, kafeterya ve hediyelik eşya satış alanları da yapılacak.
Yozgat Valisi Ziya Polat, “Bildiğiniz üzere Roma Hamamı’nda çevre düzenleme projesi hazırlanıp, ihalesi yapılmıştı. İnşallah Ağustos 15 diye niyetimiz var, bu tarihte müteahhitten işi teslim alıp turizme kazandırmayı hedefliyoruz. Son aşamaya gelindi. Karşılama merkezi, yerel ürünlerin satılabileceği bir merkez, kafeterya, yürüyüş alanları, fotoğraf çekim alanlarıyla Sarıkaya’mıza Yozgat’ımıza ve ülkemize artı değer katacağını düşünüyorum. Bütün tarih severleri, tüm doğaseverleri Türkiye’nin tam ortasına yiğitler şehri Yozgat’a beklediğimizi buradan ifade ediyorum. Bu memleket özel bir memleket, Memleketin doğası, tarihi, lezzeti güzel olduğu kadar insanı da çok güzeldir. Tüm insanımızı, tüm insanlığı, tüm hemşerilerimizi yiğitler şehri Yozgat’ta ağlamaktan mutluluk duyacağımızı belirtiyoruz. İnşallah Ağustos 15’te de Roma Hamamını hep beraber açılışını yaparız, turizme kazandırmış oluruz’’ dedi. Haber Merkezi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.