""

Tarihi Küpçüoğlu Konağı butik otele dönüştürülecek « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 19:16

Tarihi Küpçüoğlu Konağı butik otele dönüştürülecek

Akdağmadeni ilçesinde 151 yıl önce Rum Nigola tarafından kızına düğün hediyesi olarak yaptırılan tarihi Küpçüoğlu Konağı butik otele dönüştürülecek. Otelde yenileme çalışmalarına başlandı.

Tarihi Küpçüoğlu Konağı butik otele dönüştürülecek
Son Güncelleme :

04 Kasım 2016 - 7:00

Akdağmadeni Kaymakam Vekili Abdulkerem Abbasoğlu, yaptığı açıklamada ilçedeki 14 tescilli eserden olan ve halk arasında “Küpçüoğlu Konağı” adıyla bilinen tarihi yapının restorasyonu için çalışmalara başladıklarını belirtti.
İlçede turizmin canlanması için tescilli eserlere önem verilmesi gerektiğini kaydeden Abbasoğlu, “Küpçüoğlu Konağı’nın restorasyon çalışmaları için Kaymakamlığımız, 2014 yılında Kayseri Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğüne proje sundu. Bu yıl haziranda ihale işlemleri tamamlandı. Tarihi binamızı 180 günde, insanların tarihi havayı soluyabileceği butik otel veya misafirhane olarak ilçemize kazandırmayı hedefliyoruz.
Tamamlanması ile burası insanların en fazla tercih ettiği tarihi mekan olarak hizmet verecektir.” dedi.
Abbasoğlu, binanın aslına uygun yenileme çalışmalarının titizlikle yapıldığını vurgulayan Abbasoğlu,
“Rum Nigola tarafından kızına düğün hediyesi olarak yapılan ve dönemin mistik havasına, mistik yapısına uygun inşa edilen binamızı eski özelliklerine döndürebilmek için yaklaşık 1 milyona lira harcamayı planlıyoruz. İnşallah restorasyon çalışmaları tamamlandıktan sonra 2017 yılı itibarıyla hizmete girmiş olacak.
Bu konuda Akdağmadeni Belediyesi de turizm çalışmalarını ön planda tutuluyor. Buraya turistlerin gelmesi, ilçede konaklayabilmesi için belli başlı yerleri tanıtmayı da hedefliyoruz. Bu vesile ile Akdağmadeni’lihemşehrilerimize şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.”diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.