""

Tarım işçileri çadır evlere yerleşti « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 21:55

Tarım işçileri çadır evlere yerleşti

Türkiye’nin önemli tarım bölgelerinden olan Yozgat’a tarım alanlarında çalışmak üzere Güneydoğu Anadolu Bölgesinden gelen tarım işçileri Yerköy ve Sekili Köyündeki çadır evlere yerleşti.

Tarım işçileri çadır evlere yerleşti
Son Güncelleme :

04 Mayıs 2021 - 16:43

Güneydoğu Anadolu Bölgesi‘nden bahar ayı ile birlikte Yozgat‘a gelen yüzlerce sonbahar ve kış mevsimine kadar pancar çapası başta olmak üzere nohut mercimek tarlalarında çalışıyor.
Şanlıurfa‘nın Siverek ilçesinden Yerköy’e gelen tarım işçiler, kurdukları çadır evlerde zor şartlarda yaşamaya çalışırken çocukları da eğitim sorunlarıyla karşı karşıya kalıyor.
9 yıldır Yozgat‘a geldiklerini belirten Löbet Duygu, isimli tarım işçisi, her yıl bahar ayında Yozgat‘a geldiklerini belirterek, Kasım, aralık ayına kadar tarlalarda çalıştıklarını ifade etti. Yozgat’ta öncelikle pancar tarlasında çalıştıklarını vurgulayan Duygu, daha sonra mercimek, nohut gibi ürünlerin hasadı bitince bizlerde memleketimize dönüyoruz” dedi.
Memleketlerinde iş bulamadıkları için Yozgat başta olmak üzere İç Anadolu Bölgesi ve Karadeniz bölgesine geldiklerini ifade eden Duygu, , “Memleketimizde iş olsa buralara gelmeyiz. Çocuklarımız eğitimlerinden geri kalıyor.şeklinde konuştu.
(Ferhat Özer)

EN ÇOK KAZANANLAR


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/yeniufuk/domains/yeniufukgazetesi.com.tr/public_html/wp-content/themes/theHaberV6/dosyalar/moduller/sag-borsa.php on line 15

EN ÇOK KAYBEDENLER


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/yeniufuk/domains/yeniufukgazetesi.com.tr/public_html/wp-content/themes/theHaberV6/dosyalar/moduller/sag-borsa.php on line 31

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/yeniufuk/domains/yeniufukgazetesi.com.tr/public_html/wp-content/themes/theHaberV6/dosyalar/moduller/sag-borsa.php on line 49

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN