""

Tarımda iş birliği değerlendirme toplantısı yapıldı « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 12:42

Tarımda iş birliği değerlendirme toplantısı yapıldı

Yozgat Valiliği, Yozgat Bozok Üniversitesi, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, ve Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü arasında imzalanan “Tarımda İş Birliği Protokolü” çerçevesinde başlatılan “Ziraat Mühendislerinin Teknik Eğitim” programı değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Tarımda iş birliği değerlendirme toplantısı yapıldı
Son Güncelleme :

08 Haziran 2017 - 7:00

Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, Bozok Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Yaşar Karadağ, Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaattin Özdemir, öğretim üyeleri ve ziraat mühendisleri katıldı.
Değerlendirme toplantısının açılış konuşmasını yapan Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaaatin Özdemir, “Tarımda İş Birliği Protokolü” çerçevesinde Bozok Üniversitesi Ziraat Fakültesi’ndeki akademisyenler ile müdürlüğümüzün teknik personelinin bir araya gelerek bitkisel ve hayvansal üretim, tıbbi aromatik bitkiler alanında sahada yapılması gereken çalışmaları masaya yatırdıklarını söyledi.
Tarımda İşbirliği Protokolü çerçevesinde gerçekleştirilen teknik eğitimin Yozgat tarımı ve hayvancılığı için bir fırsat olduğunu dile getiren Ziraat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Yaşar Karadağ, düzenlenen bu teknik eğitimde ciltlerce kitap okumaktansa alanında uzman akademisyenlerden değerli teorileri öğrenerek bu bilgileri sahada nasıl pratiğe dökeriz üzerinde görüşlerin sunulduğuna dikkat çekti. Dekan Vekili Prof. Dr. Yaşar Karadağ konuşmasının devamında: “Teoriden bu millet bıkmış usanmış. Tozlu raflarda yapılan çalışmalar sadece tozlanıyor. Sahaya intikal etmeden hiçbir çalışmadan hayır çıkmaz.” dedi. Bundan sonra bu tür çalışma ve projelerle Yozgat tarım ve hayvancılığının gelişimine önemli katkı sağlayacaklarını belirten Dekan Vekili Prof. Dr. Yaşar Karadağ çiftçi, üreticilere ve yetiştiricilere yönelik sertifikalı eğitim programları düzenleneceğini ifade etti.
Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey konuşmasında, “Çağımız bilgi ve bilgi teknolojileri çağı. Üretildiğinden çok daha fazla tüketilen bir bilgi dünyasındayız. Tüketilen bilgiye yetişebilmemiz gerekiyor. Sürekli daha ileri seviyede bilgi üretmemiz gerekiyor. Bilgi ve teknolojiye hakim olan milletler kalkınmış milletlerdir ve dünya üzerinde de söz sahibidirler. Bilgi yenilenmediği sürece, durduğu sürece yerinde kalmaz ve geri gider. Bu kapsamda her daim yeniyi öğrenmek ve yenilenmek durumundayız. Üniversite olarak bizim birinci önceliğimiz bilgi üretmek ve bu bilgiyi ilgililerine ulaştırmaktır. Aynı zamanda da geleceğe insan yetiştirmektir. Üniversite olarak elli yıl sonraki dünyanın alacağı şekle göre bilgi üretmek ve yol göstermek zorundayız. Kendimizi bu sorumluluk içerisinde hissediyoruz. Aynı zamanda üniversiteler sadece bilgi üretme ve öğrenci yetiştirmenin yanında bulundukları şehirlerin kalkınmasında lokomotif itici bir güç olması durumundadır. Biz de Bozok Üniversitesi olarak Yozgat’ın tarımda, hayvancılıkta ve sanayide bilgi desteği noktasında her daim yanında ve hizmetindeyiz. Gerçekleştirilen bu teknik eğitim bunlardan biri. İlimizin özellikle tarım ve hayvancılığına yol gösterecek olan bu tür çalışmaların hayata geçmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.
Yozgat’ın tarım ve hayvancılık şehri olduğunu; tarım ve hayvancılıkta ileri gitmesi gerektiğini belirten Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, şeker pancarı, mercimek, arpa, buğday üretimi ve hayvancılık alanında Türkiye’de önemli bir yere sahip olan Yozgat’ın artık tarımsal sanayiye doğru gitmesi gerektiğini söyledi. Yozgat’ta yerinden yönetim uygulamasına geçilmesi gerektiğine dikkat çeken Vali Yurtnaç, “Kentimizde tarımda hangi alanı ileri çıkaracağız konusunu Bozok Üniversitemiz, Tarım İl Müdürlüğü ve diğer kurumlarla karar vererek yerel bütçelerimizi tarımsal ve hayvansal alt yapının güçlenmesine doğru yönlendireceğiz. Yozgat’ta üreten ve üretimi destekleyen bir yapıyı tesis etmek için çalışacağız.” dedi.
Yozgat tarımının ve hayvancılığının daha ileri seviyeye gelmesi için köylü ile muhatap olup köylünün derdine derman olunması gerektiğini belirten Vali Yurtnaç, “Bizim işimiz alanda köylü ile beraber ter dökmektir. Onlarla birlikte sahada olursak onlara ve bu şehre bir katkı sağlarız. Her zaman köylü ve çiftçimizin yanındayız ve tarım alanındaki projeleri her zaman destekleyeceğiz.” diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.