""

Tasarruf tedbirlerine takılırlar mı? « Yeniufuk Gazetesi

26 Ekim 2024 - 07:37

Tasarruf tedbirlerine takılırlar mı?

Tasarruf tedbirlerine takılırlar mı?
Son Güncelleme :

14 Mayıs 2024 - 18:17

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye bakanı Mehmet Şimşek’in birlikte “Kamuda Verimlilik ve Tasarruf Paketi” açıklamalarının tam olarak detayları Kamu kurumlarının henüz eline ulaşmış değil ama konuya Yozgat ölçeğinden baktığımızda kafaların karışık olduğunu tahmin etmek mümkündür.
Şöyle ki; öncelikle yerel seçimlerin ardından makamlara oturan Belediye başkanları bugün olmadı yarın ellerine ulaşacak “Kamuda Verimlilik ve Tasarruf Paketi” detaylarına baktığında ne yapacaklar?
Bu adamlar seçim öncesi vatandaşa, “Beni başkan seçerseniz, makama oturur oturmaz, şunları şunları, bunları bunları yapmayı taahhüt ediyorum” dediler.
Belediye Başkanları söz ve taahhütte bulunurken, ortada “Kamuda Verimlilik ve Tasarruf Paketi” denilen bir konu yoktu.
Bu durum başkanların çoğunluğu için kendini savunmada haklı çıkacaktır. Ancak durum ne olursa olsun vatandaş, vakti, zamanı geldiğinde verilen sözlerin ya da yapılan taahhütlerin yerine getirilip getirilemeyeceği konusunda seçtikleri kişilere bir not verecektir.
Belediye Başkanları karşı karşıya kaldıkları durumla ilgili zamanla ne yapacak ya da bir şeyler yapacaklar mı, bekleyip hep birlikte göreceğiz.
“Kamuda Verimlilik ve Tasarruf Paketi” kapsamında olup olmayacağını henüz bilemediğimiz Yozgat ölçeğinde bir diğer duruma göz atmadan önce yukarıda belirttiğim üzere tasarruflar nasıl ya da ne şekilde olacak.
Lakin Kamu yatırımları bu durumdan ciddi şekilde etkileneceğe benziyor. İşte burada akıllara Yozgat’ta devam eden ya da yarım kalmış yatırımların durumları söz konusudur.
Burada birkaç örnek vererek sırası ile devam edelim…
Bir, yapım aşaması olarak yüzde elliden fazlalık kısmı tamamlanmış yeniden ihaleye çıkma planları yapılan ve en son açıklamaları hatırladığımızda yıl sonuna kadar bitirilmesi plan dahilinde olan Şehir Stadı.
İki, Yozgat halkının büyük çoğunluğunun hemen her gün önünden geçerken, tamamlanmaya doğru yol aldığı Lise Caddesi’nde çok yönlü Kütüphane inşaatı.
Üç, Kent Park yolu üzerinde yapı devam eden iki farklı proje bulunmaktadır. Birisi TOKİ konutları, diğeri ufak tefek işlerin devam ettiği Millet Bahçesi projesidir.
Dört, Geçtiğim dönem Belediye yönetimi tarafından yapımı başlatılan sonra maliyet yükseltilerinden dolayı bir süre beklemeye alınan daha sonra karşılıklı görüşmeler neticesinde çalışmaların devam ettiği Yozgat Belediye Kültür ve Gençlik Merkezi projesi.
Sonuç olarak tabi bunlar gibi ilçelerimizin her birisinde yapımı devam eden projeler mevcuttur. Dolayısı ile “Kamuda Verimlilik ve Tasarruf Paketi” bu işler için dilerim bir engel teşkil etmez.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.