El açması ev baklavası ile su böreğinin zahmetli olmasından dolayı bu işi yapan işletmelere giden vatandaşlar tatlıları ile böreklerini yaptırmaya devam ediyorlar. Bayrama bir hafta kala siparişlerini almaya başlayan işletmeler, çok fazla sipariş olmasından dolayı en yoğun dönemlerini yaşıyorlar. Vatandaşların tatlı ve su böreği talebini karşılamak için çalışan işletmeler, siparişleri yetiştirmek için büyük emek harcıyor.
Bazı ev hanımları ise tatlı ve böreği evlerinde yaparak bayramda ikram etmeye hazırlıyor. Nuriye Aslan isimli ev hanımı özellikle su böreği ve tatlı hazırlığına 1 hafta öncesinden başladığını belirterek, “Her yıl ramazan ve kurban bayramı için tatlı ve böreğimizi yapıyoruz. Kendi ailemiz ve dışarıdan gelecek misafirlerimiz için tatlı ve börek bizlerin geleneklerinde vardır. Şimdi her şey daha da pahalandı. Dışarıdan almak yerine bizde kendi evimizde yaptık. Tatlı ve böreklerde kullandığımız tereyağı, yumurta, yoğurt hepsi doğal, organik ürünlerdir.”dedi. / Nazife EKİCİ