""

Tekin’den velilere sınav uyarısı « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 19:32

Tekin’den velilere sınav uyarısı

Hafta sonu gerçekleştirilecek Lisan Yerleştirme Sınavı (LYS) öncesi velilere uyarılarda bulunan Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tekin, velilerin çocukları sınav stresinden uzak tutmaları gerektiğini söyledi.

Tekin’den velilere  sınav uyarısı
Son Güncelleme :

09 Haziran 2017 - 7:00

ÖSYM tarafından düzenlenen Lisans Yerleştirme Sınavı, 10 Haziran Cumartesi günü LYS4 (Sosyal Bilimler) ve 11 Haziran Pazar günü de LYS 1(Matematik) sınavı ile başlayacak.
Lisans Yerleştirme Sınavlarının toplamda 5 oturumda yapılacağını belirten Tekin, 10 Haziran Cumartesi günü LYS4 (Sosyal Bilimler) ile başlayacak sınavın 18 Haziran Pazar günü LYS3 (Edebiyat-Coğrafya) sınavı ile tamamlanacağını söyledi.
Sınav öncesi velilere ve öğrencilere uyarılarda bulunan Yozgat İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Tekin, velilerin çocuklarını sınav stresinden uzak tutmaları gerektiğine dikkat çekti. Öğrencileri heyecana sürükleyecek söz ve davranışlardan velilerin kaçınması gerektiğini belirten Tekin “Başarı normal şartlar altında gelir. Sınav sadece bir araçtır. Hedeflere ulaşmak için bir engel değil. Sınavı başarmanın en önemli unsurlarından biri de motivasyondur. Aileler çocuklarından motivasyonu esirgemesinler. Çocuklarımız sınavda sakinliklerini korusunlar. Onlara sınavlarında başarılar diliyorum” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.