""

Temel ve ileri yaşam desteği eğitimi verildi « Yeniufuk Gazetesi

23 Nisan 2024 - 16:46

Temel ve ileri yaşam desteği eğitimi verildi

Akdağmadeni Devlet Hastanesi’ndesağlık çalışanlarına yönelik Çocuk ve Yetişkinlerde Temel ve İleri Desteği eğitimi verildi.

Temel ve ileri yaşam desteği eğitimi verildi
Son Güncelleme :

02 Aralık 2016 - 7:00

Akdağmadeni Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Peyami Duman tarafından verilen eğitimde Teorik bilgilerin yanı sıra, eğitim maketleri üzerinde katılımcılar uygulama yaparak, becerileri de değerlendirildi.
Dr. Duman yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Ani kalp ve solunum durması durumunda, daha ileri yaşam destegi sağlanıncaya kadar yapılacak aktivite anlamına gelen KPR( Kardiyopulmonerresusitasyon) kavramı öncelikle sağlık çalışanları ve devamında tüm insanlar için çok önemli ve hayati bir kavramdır. Sağlık tesislerinde öğrenilmesi vazgeçilmez olan bu kavram tesis dışında iken Tıbbi yardımın beklenmesi sırasında kaybedilecek her dakika önemli iken, bu aşamada bilinçli ilkyardımın hayat kurtardığı mutlak bir gerçektir. Bu nedenle herkesin İlkyardım ve KPR bilmesinde fayda vardır. KPR bilgisinin yanısıra günlük hayatta karşılaşabileceğimiz kazalarda bilinçli ilkyardım hayat kurtaracaktır. Biz Akdağmadeni Devlet Hastanesi’nde tüm personelimize ulaşacak şekilde ve eksiksiz katılım sağlanarak KPR eğitimlerimizi başarı ile tamamladık. Temel ve ileri yaşam desteğini içeren eğitimlerimiz çalışanlarımıza daha iyi tanı koyma ve müdahalede seri ve organize olmayı, mavi kod prosedürleri gibi hastaya en hızlı ve efektif müdahaleyi sağlamaya yönelik olmuştur. Bu tarz hayati önemi olan eğitimlerimiz aksatılmadan devam edecektir”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.