""

Tepkilere neden olan uygulama devam edecek « Yeniufuk Gazetesi

6 Mayıs 2024 - 11:21

Tepkilere neden olan uygulama devam edecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, vatandaşların tepkilerine neden olan yaz saati uygulamasının değişmeyeceğini duyurdu.

Tepkilere neden olan uygulama devam edecek
Son Güncelleme :

24 Nisan 2024 - 17:30

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, bir vekilin verdiği yaz saati uygulamasıyla ilgili yazılı soru önergesini cevaplayarak, uygulamanın devam edeceğini belirtti.
Bakan Bayraktar, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) tarafından yapılan analizlerin sonucunda, Türkiye’de uygulanan saat diliminin (GMT+3) nüfusun büyük bir bölümünün gün ışığından daha uzun süre faydalanmasına ve enerji verimliliğine katkı sağladığının tespit edildiğini ifade etti.
Analizlerde, yaz saati uygulamasıyla her mesai aralığı için karanlıkta kalınan sürenin eski saat uygulamasına göre 64 saat azaldığının ortaya konulduğunu belirten Bakan Bayraktar, ayrıca saat değişimlerinin getirdiği olumsuzlukların daha az yaşandığını vurguladı.
‘HERHANGİ BİR ÇALIŞMA YOK’
Yaz saati uygulamasının 2016’da başladığını hatırlatan Bayraktar, şunları kaydetti:
“Uygulamanın başladığı Ekim 2016 ile Ekim 2023 tarihleri arası yaklaşık 10 milyar kilovatsaat enerji tasarrufu sağlanmış olup, bu tüketimin parasal karşılığı meskenlerde üç zamanlı tarifede 15,48 milyar liradır. Tüm bu gelişmeler doğrultusunda mevcut saat uygulamasının değiştirilmesi yönünde Bakanlığımızın bir çalışması bulunmamaktadır.”/Haber Merkezi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.