""

Testi kebabı Guinness rekorlar kitabına girmeye hazırlanıyor « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 18:43

Testi kebabı Guinness rekorlar kitabına girmeye hazırlanıyor

Yozgat Valiliği, Yozgat Belediyesi ve İç Anadolu Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu tarafından Mayıs ayında organize edilecek Türkiye geneli yemek yarışmasında Guinness rekorları başvurusuyla bin testilik ‘testi kebabı’ rekor çalışması gerçekleştirilecek.

Testi kebabı Guinness rekorlar  kitabına girmeye hazırlanıyor
Son Güncelleme :

17 Şubat 2017 - 7:00

İç Anadolu Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu Büyük Buluşma Yozgat 2 programı adı altında Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine uygulamalı ve teorik aşçılık eğitimi verildi.
İç Anadolu’nun çeşitli illerinden gelen birbirinden yetenekli şefler, hünerlerini öğrencilere sergilediler. Öğrencilere balık ve tavuk pişirme eğitimi veren şefler daha sonra ise baklava eğitiminde ustalıklarını gösterdiler. Kısa bir söyleşinin ardından Gençler İç Anadolu Mutfağı yemek yarışması ile de program son buldu.
Programa Yozgat Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Tekin, Yozgat Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaattin Özdemir, İçanapafed Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Dursun ve yönetim kurulu üyeleri ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Yozgat’ta Ulusal Aşçılar ve Pastacılar Şampiyonası adı altında Türkiye geneli yemek yarışması planladıklarını açıklayan İçanapafed Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Dursun, “Yozgat’ın mülki amirleriyle bir araya geldik. Geçen yıl Yozgat’a geldiğimizde görüşmeler sonucunda Ulusal Aşçılar ve Pastacılar Şampiyonası adı altında Türkiye geneli yemek yarışması yapmaya karar verdik. Türkiye’nin bütün illerinden, ustaların, şeflerin ve öğrencilerin katılacağı bir yarışma olacak. Yozgat’ın yemek tanıtımı ile alakalı çalışmalar bir buçuk yıldır yapılıyor.
Ama daha çok ses getirmemiz lazım. Yozgat’ın insanını, halkını bu noktaya çekmeliyiz ve Yozgat’ta çok büyük bir etkinlik düzenleyeceğiz. Bu yarışmada YAPADER, Odacılar ve Lokantacılar Birliği, Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bizimle beraber olacak” dedi.
Türkiye Genelinden usta, şef ve öğrencilerin katılacağı yarışma hakkında bilgiler veren Dursun, “Yarışma 12-14 Mayıs 2017 tarihleri arasında Yozgat Cumhuriyet Meydanı’nda yapılacak. Yarışmanın ilk günü bayanların katılacağı yöresel yemek yarışması ile başlayacak. Ardından ise şefler ve öğrenciler yarışması yapılacak. Yarışmanın ikinci gününde usta ve öğrenciler yarışması olacak. Yarışmanın 3. gününde Guinness rekorları başvurusuyla bin testilik ‘testi kebabı’ rekor çalışmamız olacak. Yozgat’ın meşhur testi kebabını Guinness rekorlar kitabına sokarak tamamen tescillemiş olacağız” şeklinde konuştu.
Yozgat’ta ciddi anlamda yemek kültürü olduğunu söyleyen Dursun, “Biz bütün İç Anadolu’yu gezen şefler olarak yöresel lezzetler çalışması yapıyoruz. Belli başlı iller öne çıkıyor bu illerin başında da Yozgat geliyor. Yozgat’ın sadece reklama ve tanıtıma ihtiyacı var. Bizler de Federasyon ve Konfederasyon olarak bu konuda Yozgat’a destek vereceğiz” ifadelerine yer verdi.
Yozgat Belediyesi Kazım Arslan ise Yozgat’ın tanıtımı için böyle uygulamaların sürekli hale getirilmesi gerektiğini belirterek 12-14 Mayıs tarihleri arasında Yozgat’ta düzenlenecek Türkiye geneli yemek yarışmasında İçanapafed Yönetim Kurulu ve üyeleri ile Yozgat’a gelecek aşçılar ve öğrencilere gereken desteği vereceklerini söyledi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.