""

Tıp Fakültesi Hastanesinde sona gelindi « Yeniufuk Gazetesi

24 Nisan 2024 - 01:48

Tıp Fakültesi Hastanesinde sona gelindi

Yozgat Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji binası ile Araştırma ve Uygulama Hastanesinde sona gelindi.

Tıp Fakültesi Hastanesinde sona gelindi
Son Güncelleme :

16 Mayıs 2017 - 7:00

AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, üniversite ziyaretinde Rektör Prof. Dr. Salih Karacabey ile Erdoğan Akdağ kampüs alanında yapımı devam Tıp Fakültesi Morfoloji Binası ve 200 yatak kapasiteli Araştırma Uygulama Hastanesi bina inşaatını gezdi.
Yozgat’ın sağlık alanında olumlu değişim ve dönüşüm yaşadığını belirten Milletvekili Yusuf Başer, “Ülkemizde son derece modern bir şehir hastanesine ilk Yozgat’ımız kavuştu. Şu an Bozok Üniversitemiz Tıp Fakültesi Hastanesi inşaatı da hızla ilerliyor. Binamızın tamamlanıp hizmete girmesi ile Yozgat sağlık üssü haline gelecek.” dedi.
Rektör Prof. Dr. Salih Karacabey de yaptığı açıklamada bir ay gibi zaman zarfında binanın teslim edilmesini beklediklerini belirterek; “Şu anda içeride yapılacak işlerin büyük çoğunluğu tamamlandı. Temmuz ayı içinde bize teslim edilmesini bekliyoruz. Çevre düzenlemesi ile ilgili çalışmaları devam ediyor. Teslim süresi içinde otopark düzenlemesi de tamamlanmış olur. Temmuz ayının ilk haftası veya ortasında TOKİ’nin geçici kabul yaparak teslim edilmesi durumunda inşallah birkaç ay içerisinde iç donanımı tamamlanacak.”dedi.
Tıp Fakültesi öğrencilerinin tıp eğitimlerine önümüzdeki eğitim-öğretim döneminde yeni Morfoloji binalarında başlayacaklarını belirten Karacabey, Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin en geç Ekim ayında aktif hale getirileceğini ifade etti.
Rektör Karacabey, “Üniversitemiz Tıp Fakültesi Morfoloji Binası ile Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin hizmete girmesiyle birlikte hem öğrencilerimizin eğitimine hem de Yozgat’ın sağlık alanında hizmet almasına büyük katkıda bulunacağımızı düşünüyorum. Mevcut hastanemizde şehrimizin insanına sağlık hizmetini vermekteyiz. Buraya geçildiğinde hastalarımız otelcilik hizmeti olarak daha rahat hizmet alacaklar, polikliniklerimiz daha rahat çalışacak ve poliklinik sayımız artacak. Vatandaşlarımızın poliklinikte sıra beklemesine, zaman kaybetmesine gerek kalmadan sağlık hizmetini kendilerine sunacağız.” İfadelerini kullandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.