""

Tıp fakültesi ilk mezunlarını verdi « Yeniufuk Gazetesi

16 Nisan 2024 - 19:23

Tıp fakültesi ilk mezunlarını verdi

Yozgat Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi, 2021-2022 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni ile ilk mezunlarını verdi.

Tıp fakültesi ilk mezunlarını verdi
Son Güncelleme :

30 Haziran 2022 - 16:31

Yozgat Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi, 2021-2022 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni ile ilk mezunlarını verdi.
Sağlık eğitimi alanında öncü üniversite olan Yozgat Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi 2021- 2022 Eğitim Öğretim Yılında ilk mezunlarını meslek hayatına uğurlamanın gururunu yaşadı.
Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen mezuniyet törenine Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Yozgat Baro Başkanı Av. Muhsin Ayanoğlu, Yozgat Tabipler Odası Başkanı Zaim Günışık, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şenol Akın, Prof. Dr. Güngör Yılmaz, Genel Sekreter Prof. Dr. Uğur Kölemen, Hayırsever iş insanı Bilal Şahin, fakülte dekanları, öğretim elemanları, öğrenciler ve aileleri katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan mezuniyet töreni 6. dönem öğrenciler adına Dr. Mehmet Babur ve Fakülte birincisi Dr. Hazal Kaygıner’in konuşması ile devam etti. Fakülte birincisi Dr. Kaygıner yaptığı konuşmada: “ Bugün bizim için zorlu, yorucu ama bir o kadar da gurur ve heyecan verici olan hekimlikle taçlandırılan altı yılın sonuna gelmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bozoklu olduğum ilk günden beri fakültemde olmaktan mutluluk duyuyorum. Bozoklar mitolojide göksel boylarını ifade eder. Altın Yay sahibidirler. Ben üniversitemizin ismi ile müsemma olarak tüm hocalarımın altın bir yayın okları hazırlayışı ve itici gücü ile bizi ulaşmamız gereken hedeflere adım adım hazırladıklarını düşünüyor; sevgi sabır ve emeklerine, özverilerine sonsuz teşekkür ediyorum. Bizler Yozgat Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesinin ilk mezunlarıyız. İnanıyorum ki fakültemiz oluşturduğu bu sağlam temellerle köklerini geçen her zamanda daha derinlere salacak, dal ve budaklarıyla yönü hep daha da yükselecek. Gölgesi tıpkı bizim gibi nice meslektaşlarımıza ev sahipliği yapacaktır. Bütün arkadaşlarım ve kendi adıma dileğim: bugün burada Yozgat Bozok Üniversitesinden aldığımız bu vizyonla çok daha güzel günleri ve başarıları bir bayrak gibi ileriye taşımamızdır. Mezun olan bütün arkadaşlarım, değerli hocalarım ve görevi başında bu kutsal mesleği özveriyle ve layıkıyla sürdüren meslektaşlarım için temennim: kanatlarımız sağlam, gökyüzümüz berrak olsun.”
Hayırsever iş insanı Bilal Şahin de Tıp Fakültesi’nden mezun olan öğrencileri tebrik ederek bundan sonraki meslek hayatlarında başarı diledi.
Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ da sağlığa yön verecek, geleceğin başarılı hekimlerini yetiştirmenin gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
Tıp Fakültesinden mezun olan öğrencilerin ayrıcalıklı olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ, konuşmasından devamında şunları söyledi:
“Yozgat Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun öğrencilerimizin bugünlere gelmesinde, geleceğe, yarınlara umutla bakmasında ahlaklı, dürüst, nitelikli hekimler olarak yetişmesinde büyük emekleri olan akademisyenlerimize teşekkür ediyorum. Emek, çaba, gayret ve hayalleriniz olmadan başarı elde edilmez. Sizlerden beklentimiz, hekim olmanın niteliği ahlakı düsturu neyse ona göre hareket edin. Zaten siz bunları içselleştirmişsiniz. Hayatınızın merkezine bunu koyup, biz hekim olduk hayallerimizi gerçekleştirdik ama yetmez deyip mesleğinizde en iyi olmanın gayreti ve çabası içerisinde hangi alanda uzmanlaşma idealiniz varsa bunu gerçekleştirmenin çabası ve gayreti içinde olun. Akabinde bu çaba ve gayret sizlere kesinlikle beklentilerinizin karşılığını verecektir. “Kararlılıkla, Başarıya” mottomuzun esası da budur: Hayalleriniz ve ümitleriniz varsa bu hayallerinizin peşinden koşuyorsanız başarı kaçınılmazdır. Dolayısıyla inanıyorsanız kararlıysanız bu kararınız sizi asla ve kata geride bırakmayacak ve başarıya sevk edecektir. Bunu bilin ve bu liyakat ve inançla hedeflerinize odaklanın. Sizlere her şeyiyle güven atfeden ailenize, toplumunuza, milletinize ve yarınlarınıza imza ve başarılar atacağınızdan hiç şüphem yok. Bugün sizler tarihe geçtiniz. Çünkü Yozgat Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi tarihinde Hacettepe Üniversitesi bünyesinde mezunlarımız oldu ama değerli akademisyenlerimizin rahlesinden geçerek donanımlı bir şekilde yetişen ilk mezunlarımızsınız bu açıdan çok istisnai ve özel bir durum. Tıp fakültemiz hocaları bir taraftan akademisyenliğin gereklerini yerine getirerek bilim dünyasına bilgi aktarırken diğer taraftan hekimlik mesleğini icra edip hem de geleceğin hekimlerini geleceğin uzmanlarını yetiştiriyorlar. Ne kadar alkışlansanız ne kadar taltif edilseniz kesinlikle ama kesinlikle az. Yozgat Bozok Üniversi’tesine ilimize hekim olarak değer kattığınız için geleceğin hekimlerini çok iyi şekilde yetiştirdiğiniz için sizlere minnettarım. Velilerimizin bize olan güvenlerinizi boş çıkartmadık inanın bize emanet etmiş olduğunuz evlatlarımızı çok ama çok iyi hekimler olarak sizlere, topluma, millete havale ediyoruz, bundan emin olabilirsiniz. Burada sizlerin bize olan güvenleri boş çıkarmadığımızı bilmenizi isterim. Çocuklarımızın başarılarının daim olmasını ve hayatları boyunca başarıya koşmalarını temenni ediyorum ve arzu ediyorum. Öğrencilerim, değerli hekimlerim, yolunuz bahtınız açık olsun. Biz sizleri hiçbir zaman unutmayacağız. Yozgat Bozok Üniversitesi kimliğini taşıyorsunuz. İnanıyorum ki inşallah bunun müjdesini Tıpta uzmanlık sınavından sonra da vereceğiz. Ben inanıyorum ki bu pırıl pırıl gözler TUSS sınavında da başarı elde edecekler. Mezuniyetiniz hayırlı ve uğurlu olsun.”
Tören, öğrencilere diploma ve Hayırsever iş insanı Bilal Şahin’in verdiği hediyelerin takdimi ile devam etti.
Program, Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yalçın Aral tarafından mezun öğrencilere hekimlik yemini ettirilmesi ve öğrencilerin kep ataması ile sona erdi.
Haber Merkezi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.