""

Tıp Fakültesi öğrencileri beyaz önlüklerini giydi « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 22:11

Tıp Fakültesi öğrencileri beyaz önlüklerini giydi

Bozok Üniversitesi 2018-2019 eğitim-öğretim döneminde Tıp Fakültesi’ni kazanan 82 doktor adayı öğrenci önlüklerini giyerek meslekleri yolunda ilk adımı attı.

Tıp Fakültesi öğrencileri beyaz önlüklerini giydi
Son Güncelleme :

27 Eylül 2018 - 10:20

Bozok Üniversitesi 2018-2019 eğitim-öğretim döneminde Tıp Fakültesi’ni kazanan 82 doktor adayı öğrenci önlüklerini giyerek meslekleri yolunda ilk adımı attı.
Tıp Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen Beyaz Önlük Giyme Töreni’ne Rektör Prof. Dr. Salih Karacabey, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şenol Akın, Prof. Dr. Bülent Çiftçi, Prof. Dr. Fuat Köksal, Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ferit Çiçekçioğlu, Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Arif Osman Tokat, Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. Mahmut Kılıç, Fakülte Dekanları, Tıp Fakültesi öğretim üyeleri, Tıp Fakültesi öğrencilerimiz ve velileri katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ferit Çiçekçioğlu Üniversitemiz Tıp Fakültesi’nin genel ve fiziki durumu hakkında bilgiler verdi. Prof. Dr. Çiftçi, Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne yerleşerek öğrencilerimizin hayatlarının çok önemli bir dönüm noktası olarak kabul edecekleri beyaz önlük töreni ile yüksek öğretim hayatı ve mesleklerine ilk adımı attıklarını belirtti.
Üniversite Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey’de İnsan hayatında önemli anların ve dönüm noktalarının olduğunu belirterek, meslek ve mesleğe başlangıcın da bunlardan bir tanesi olduğunu ifade etti. Karacabey, “Doktorluk gibi önemli ve kutsal bir mesleğe adım atan öğrencilerimizi ve velilerimizi tebrik ediyorum. Öğrencilerimizin Yozgat Bozok Üniversitesi’nde nitelikli ve kaliteli bir eğitim-öğretim alması için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bu kapsamda beyaz önlük çok önemli, beyaz önlüğün kirletilmemesi beyaz önlüğün kendisinden daha önemli. Giyeceğiniz beyaz önlüğün hayatınız boyunca gönül dünyanızla birlikte tertemiz kalmasını diliyor, törenin hem Tıp Fakültemiz hem de sevgili öğrencilerimiz ve velilerimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum.” diye konuştu.
Açılış konuşmalarının ardından daha önce Üniversitenin Tıp Fakültesi’nde görev yapmış öğretim üyelerine plaket takdimi yapıldı.
Konuşmaların ardından Tıp Fakültesi’nde 2018-2019 eğitim-öğretim yılında ders başı yapan toplam 82 doktor adayı “Beyaz Önlük Giyme Töreni” ile önlüklerini giymenin mutluluğunu yaşadı. Program, günün anısına toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.