""

TKDK Kırşehir’de hizmet ofisi açıyor « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 08:32

TKDK Kırşehir’de hizmet ofisi açıyor

TKDK Yozgat İl Koordinatörü Selim Türker ve Kırşehir İl Tarım Orman Müdürü Duran Seçen ile birlikte TKDK Destek Bürosunun Kurulması için Kırşehir Valisi Hüdayer Mete Buhara’yı makamında ziyaret ederek IPARD programı ve verilecek destekler hakkında bilgi verdi. Kırşehir’de açılacak TKDK Destek Ofisi binasının kurulması hakkında yol haritası konuşuldu.

TKDK Kırşehir’de hizmet ofisi açıyor
Son Güncelleme :

18 Mayıs 2023 - 18:37

Türker yaptığı açıklamada, ‘’TKDK kırsal bölgelerde tarım ve tarımsal sanayi alanındaki faaliyetler ile geçimini sağlayan kişilere ve toplumlara, daha iyi koşullar altında yaşayıp daha iyi faaliyetlerde bulunulabilmesi için sunulan teşviklerdir ve yapılan maddi ve manevi yardımlarla birlikte kırsal alanlarda kalkınma sağlanması ve yapılan faaliyetlerden maksimum fayda elde edilmesi sağlanacaktır’’ dedi.
TKDK İl Koordinatörü Selim Türker konuşmasında ‘’Destek oranları, kişilerin/işletmelerin yapacakları yatırımların büyüklüğüne göre değişmektedir. TKDK projeleri kapsamında yatırımcılara 3 milyon EURO’ya kadar yüzed 50 ile yüzde 75 oranları arasında hibe desteği sunulacaktır. Ayrıca yapılacak olan yatırlarda KDV ve ÖTV muafiyeti sağlanacaktır. Kırşehir İlimizde açılacak olan TKDK destek bürosu Yozgat İl Koordinatörlüğüne bağlı olarak çalışacak vatandaşlarımız bilgilendirilecek ve projeler Yozgat il Koordinatörlüğünde incelenecektir. Ayrıca2023 yılı içerisinde IPARD III programı çağrıları yayınlanacak olup Kırşehir ilimizde de proje kabul işlemleri yapılacaktır. Vatandaşlarımızı bu desteklerden yararlanmaya davet ediyorum. Kırşehir’deki tüm çiftçi ve üreticilerimiz adına IPARD III programının hayırlı olmasını diliyorum’’ dedi. Haber Merkezi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.