""

TKDK’da 3. Çağrı sözleşmesi imzalanıyor « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 12:46

TKDK’da 3. Çağrı sözleşmesi imzalanıyor

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Yozgat İl Koordinatörlüğü, IPARD 3.başvuru çağrı döneminde incelemeler sonucunda Yozgat’ta projeleri onaylanan yatırımcılar ile sözleşme imzaladı.

TKDK’da 3. Çağrı sözleşmesi imzalanıyor
Son Güncelleme :

25 Eylül 2018 - 10:41

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Yozgat İl Koordinatörlüğü, IPARD 3.başvuru çağrı döneminde incelemeler sonucunda Yozgat’ta projeleri onaylanan yatırımcılar ile sözleşme imzaladı.
AB kırsal kalkınma desteklerini üretici ve girişimcilerle buluşturmak üzere hibe destekleri sağlayan TKDK, 3. başvuru çağrı döneminde başvuru yapan projelerin incelemesine devam ediyor. İncelemesi tamamlanan ve onaylanan toplam proje yatırım tutarları yaklaşık 19 Milyon TL olan 32 proje yüzde 65 oranında hibe desteği almaya hak kazandı. İncelemeleri devam eden 71 projenin de uygun bulunmasıyla birlikte yatırım tutarı yaklaşık 105 milyon 314 bin liralık103 proje ile bu sene içerisinde sözleşme imzalanmış olacak.
TKDK Yozgat İl Koordinatörü Selim Türker, yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: “Zanaatkârlık ve Yerel Ürün İşletmeleri” başlığı altında Meşeci Emir Gıda Enerji Hayvancılık Turizm Sanayi Ve Ticaret Ltd. Şti.nin Bakliyat İşleme ve Paketleme Projesi ile Yozgat’ta üretilen nohut, mercimek ve diğer bakliyat çeşitlerine Yozgat’ta Saraykent ilçesinde işlenecek ve paketlenecek böylece Yozgat’ın tarıma dayalı ekonomisine daha büyük bir katkı sağlayacaktır.Aynı tedbir altında destek alan Dsn Sanat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi’nin Bakır İşleme Projesi ile Boğazlıyan ilçesinde hâlihazırda Yozgat’ın ihracatına büyük katkı yapan şirket, işlenen bakır küvet, ibrik, güğüm, bakraç vb. gibi el sanatları ürünleriyle Amerika, Avrupa ve Uzak Doğu’ya olan ihracatını artıracaktır. “Bitkisel Üretimin Çeşitlendirilmesi ve Bitkisel Ürünlerin İşlenmesi ve Paketlenmesi” başlığı altında Arya Mantarcılık Anonim Şirketi’nin Mantar Üretim Tesisi Ovakent ilçesinde hayata geçirilecek ve Yozgat, TKDK destekli 2. Mantar üretim tesisine kavuşmuş olacak. Bu tesis ile birlikte Türkiye’de üretimi çok az olan misel üretimi de Yozgat’ta gerçekleştirecektir.“Kırsal Turizm ve Rekreasyon Faaliyetleri” başlığı altında ise 2 Sarıkaya’da, 2 Saraykent’te, 1 Şefaatli’de, 1 Çekerek’te ve 1 tane de Yozgat Merkez’de olmak üzere 7 adet Kırsal Turizm projesi Yozgat’a kazandırılacaktır. Kırsal turizm projelerinin tamamı Turizm İşletme Belgesine sahip olacakları için Yozgat’a büyük katkı sağlayacaklardır. Kazandırılan kırsal turizm projeleriyle Yozgat’ın yıldızlı otel sayısı aratacak, ilçeler turistler için daha çekici olacak ve Yozgat turizm olarak da hak ettiği yere ulaşması için gerekli yapıya sahip olacaktır.“
Sözleşmesi imzalanan projelerin diğer yatırımcılara da örnek teşkil ettiğini söyleyen İl Koordinatörü Türker, Yozgatlı yatırımcıları bir kez daha proje üretmeye davet etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.