""

TOKİ’de ‘Garip’ Bir Durum! « Yeniufuk Gazetesi

18 Ekim 2024 - 08:21

TOKİ’de ‘Garip’ Bir Durum!

TOKİ’de ‘Garip’ Bir Durum!
Son Güncelleme :

17 Ekim 2024 - 16:55

Sarıhacılı mahallesine kurulan toplu konut binalarında oturan hak sahipleri yine garip bir durum ile karşı karşıya kalmışlar. Burada 647 daire bulunmaktadır. Burada oturan vatandaşlarımızdan bir hemşerimiz kendisine iletilen mesajı olduğu gibi benim telefonuma  gönderdi.

Söz konusu mesaj aynen şöyle; “Sayın site sakinlerimiz, 2022 Haziran ayında mali müşavirler eşliğinde devir almış olduğumuz site yönetimini sürdürmekte idik, bu zaman zarfı içerisinde birçok problem yaşadık fakat kendi evimiz kendi mahallemiz diyerek bazı sözleri, olayları sineye çektik fakat son zamanlarda yaşanan olaylar sebebi ile yönetim ve yönetim kurulu olarak istifa etme kararı aldık. Pazartesi gününe kadar herhangi bir çalışma yapılmayacaktır.

Pazartesi günü saat 13.00’da yönetim ofisinde genel toplantı yapılacaktır. Toplantıda yeni yönetim kurulu belirlenecek olup, yönetime talip olanlar toplantıya katılsın. Not yeni yönetimin hesapları devir alması için bir Avukat ve mali müşavir getirerek, resmi yollardan devir alacaklar. 2022 yılı Kasım ayından 2024 yılı Ekim ayına kadar tüm hesapların incelenmesi gerçekleştirilecektir.”

Evvelsi gün sabah güne başlamak üzere uyanan 647 konut sahibi kendilerine gönderilen bu mesaj ile moralsiz ve motivasyondan uzak güne başlamak durumunda bırakıldı.

Mesajın içeriğinden de anlaşılacağı üzere ve mesajı gönderen hemşerimizinde anlattıklarını dikkate aldığımızda söz konusu mesaj öncesinde TOKİ konutlarında oturan 647 konut sahibine konu hakkında en küçük bir bilgi verilmemiştir.

Şimdi burada birçok alt yapı eksikliği olmasına rağmen oturan 647 konut sahibi, başından beri alt yapıdan kaynaklanan sorunlardan dolayı bir takım mağduriyetler zaten yaşayarak, hayatlarını idame ettirmenin çabasını verirken, üstüne üstlük bir de böyle bir durum ile karşı karşıya kalmaları yeni bir mağduriyet oluşturuyor.

Anlaşılan o ki, işin başından bu yana TOKİ’de bir takım gerek yönetim kısmında gerekse hak sahipleri arasında kendi içlerinde ya da başkaca sebepler nedeniyle yaşanan sorunlar belliki işin içinden çıkılmaz bir hal almış olacak ki, sorunların üstesinden gelemeyen mevcut yönetim kendi akıllarınca çareyi kısa yoldan çözmenin yolunu vatandaşa mesaj atalım, işin içinden çıkıp, kendi yolumuza gidelim demişler.

Fakat sorunları çözmenin ya da her neyse çözüm yolu olarak tercih edilen yolun bir mesaj ile çözümlenmesi mümkün olduğunu sanmıyorum.

Sonuç olarak şuanki mevcut yönetim burada oturan vatandaşlara söz konusu mesajı göndermeden  önce bir toplantı ile durumun içerini anlatmış, doğru yolun bulunmasında ortak akıl kullanmış olsalardı. Çünkü kış kapıya dayanmış, hava sıcaklıkları düşmüş, kaloriferlerin yanma vakinde vatandaşa mesaj atarak, hiçbir şekilde çalışma yapılmayacak demekle sorun daha da büyütülmüştür.

Bugün TOKİ’de temizlik yapılmıyor, çöpler toplanmıyor hülsa bir başıboşluk oluşturulmuştur.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.