""

Toprak işlemsiz buğday ve yem bitkisi ekimi yapıldı « Yeniufuk Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 05:10

Toprak işlemsiz buğday ve yem bitkisi ekimi yapıldı

Yozgat İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından ilde topraksız tarım ekiminin yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmalar kapsamında Boğazlıyan ve Saraykent ilçelerinde toprak işleme yapılmadan doğrudan buğday ve yem bezelyesi ekimi yapıldı.

Toprak işlemsiz buğday  ve yem bitkisi ekimi yapıldı
Son Güncelleme :

01 Kasım 2018 - 7:00

Yozgat İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından ilde topraksız tarım ekiminin yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmalar kapsamında Boğazlıyan ve Saraykent ilçelerinde toprak işleme yapılmadan doğrudan buğday ve yem bezelyesi ekimi yapıldı.
Yozgat Tarım Orman Müdürü Ziyaattin Özdemir, yaptığı açıklamada bölge çiftçisinin girdi maliyetlerini en aza indirmek ve toprak işlemsiz tarım ekiminin yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini söyledi.
Özdemir, “Bozkır Ekosistemlerinde İklim Değişikliğine Ekosistem Tabanlı Uyum için Tarımsal Uygulamalar Projesi kapsamında Toprak İşlemesiz Tarım ekimleri yapıldı. Bu kapsamda, Boğazlıyan Yenipazar köyünde 2018 üretim sezonunda buğday ekimi yapılarak tarlaya, yem bitkisi tohumluğu ekildi. Saraykent Merkezde bulunan çiftçilerimizin görebileceği yol kenarındaki 2 demonstrasyon tarlasına hiçbir toprak işlemesi yapılmadan buğday ve yem bezelyesi ekimi yapıldı.
Ekime İl ve İlçe Müdürlüklerimizin teknik personeli ile Konya Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü uzmanları ve çiftçilerimiz katıldı.
Ekimde bulunan çiftçilerimize toprak işlemesiz tarım ve faydaları hakkında bilgilendirme yapıldı ve toprak işlemesiz tarımın ekimi uygulamalı olarak gösterildi.
“Bu demonstrasyonlar ile Toprak işlemesiz tarımın faydalarının çiftçilerimize gösterilmesi sağlanacaktır.”diyen Özdemir, “Böylelikle toprak işleme için harcanan işgücü akaryakıt ve amortisman masrafları düşürülerek ürün maliyetinin düşürülmesi ile çiftçimiz gelirlerinin artması sağlanacaktır.
Ayrıca toprak işlemesi ile oluşan erozyon azalacak, toprakların su tutma kapasitesi artacak ve toprak işlemesi sonucu oluşan topraktaki buharlaşma kaybı en aza indirilecek ve anız yangınları önlenecektir.
Demonstrasyon tarlaları İl ve İlçe Müdürlüğümüz teknik personeli tarafından takip edilecek hasat zamanı yapılacak faaliyetlerle çiftçilerimize ve kamuoyuna duyurulacaktır”diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.