""

Trafik cezaları « Yeniufuk Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 04:20

Trafik cezaları

Trafik cezaları
Son Güncelleme :

18 Ekim 2018 - 10:37

Son günlerde araç sahiplerinin ikamet adreslerine gelen trafik cezaları araç sahiplerini canından bezdirdi. Çok değil bundan 3-5 ay öncesine kadar normal ve rutin kontroller yapılırken bugün baktığımızda şehir merkezinin belirli bölgelerinde yapılan drone ile araç sahipleri ceza yemekten korkar hale geldi.

Türkiye’de döviz kurdaki artış ülke genelinde olduğu gibi Yozgat’ta da iğneden ipliğe yansıdı. Şu günlerde Yozgat’ta ekonomik anlamda herkes bu durumdan etkilenmişken evine aldığı bir ekmeğin bile hesabını yaparken birde buna trafik cezalarının eklenmesi vatandaşı iyice tedirgin etti. İstatistiklere bakıldığında araç sahiplerinin aracının muayenesini sigortasını yaptıracak parayı bulmakta zorlandığı görülüyor.

Cezalar elbette trafik ihlallerinin yapılmaması noktasında etkili bir çözüm.

Fakat kemer ve az kusur sayılabilecek durumlarda ceza işlem yerine sürücülerin uyarılması yoluna gidilmesi daha doğru olurdu. Vatandaş, trafiği tehlikeye sokacak makas atma diye tabir edilen sürücülere, çevreyi rahatsız edici abartı egzoz kullanımına ve ışık ihlali yapanlara karşı cezaların yazılmasına karşı değil. Kent merkezinde esnaflık yapan bir arkadaşım evden işe işten eve giderken 4 kez ceza yediğini ve kendisine gelen trafik cezaları ile neye uğradığını şaşırdığını söylüyor. Aynı kişi bundan sonra evden işe giderken ceza yememek için Nohutlu Mahallesinin yolunu kullandığını ifade ediyor. Yani vatandaş trafik cezası yememek için ne yapacağını şaşırmış bir vaziyette trafik ekiplerinden (Drone) uygulamalarından köşe bucak kaçmaya çalışıyor.

Vatandaşlar, şehirlerarası yapılan trafik uygulamalarının artık şehir merkezlerinde daha fazla yapılmasını yadırgadıklarını da belirtiyor. Şehir merkezinde zaten yollar dar ve hız yapma imkanı yada trafiği tehlikeye sokacak bir duruma çok nadir rastlanılabilir.

Önümüz kış vatandaş odun kömür derdine düşmüş ve okula giden çocuğuna haçlık veremez durum da iken birde üstüne üstük hiç hesapta yokken trafik cezalarının gelmesiyle psikolojileri bozulur hale geldi.

Kısa mesafe için kemer takmayı unutan bir sürücüye ceza yazmak yerine durdurularak uyarılmasının daha doğru olacağını düşünüyorum. Umarım yetkililerimiz vatandaşlarımızın oldukça rahatsız olduğu bu konuya karşı daha duyarlı olur.

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.