""

Trafik sigortası primlerinde yeni dönem başlıyor « Yeniufuk Gazetesi

4 Mayıs 2024 - 06:52

Trafik sigortası primlerinde yeni dönem başlıyor

Mayıs ayından itibaren trafik sigortası primlerinde önemli bir değişiklik yürürlüğe girecek. Artık primler her ay maliyet endeksine göre belirlenecek ve sigortalılar bu yeni sistemle belirlenen primleri ödemeye başlayacaklar.

Trafik sigortası primlerinde  yeni dönem başlıyor
Son Güncelleme :

23 Nisan 2024 - 17:43

Sigorta şirketleri, yeni endekse göre trafik sigortası primlerini yüzde 3 oranında artırma yetkisine sahip olacaklar. Bu durum, sürücüler için trafik sigortası primlerinde bir artış anlamına geliyor.
Trafik sigortasında primlerin belirlenmesinde yeni bir dönem başlıyor. Artık primler, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) tarafından oluşturulan Hasar Maliyet Endeksine göre belirlenecek. Söz konusu uygulama, bu ay itibarıyla başladı ve SEDDK, mayıs ayında trafik sigortasındaki fiyat artışını yüzde 3 olarak belirledi.
Yozgat’ta faaliyetini sürdüren Ata Sigortam Şirket Müdürü Ümit Akyürek, mevcut durumu ve yeni uygulamayı değerlendirirken, trafik sigortasında prim artışlarının devlet tarafından belirlendiğini ve sigorta şirketlerinin bu artışları uygulama yetkisine sahip olduğunu belirtti. Akyürek, şirketlerin her ay aylık prim artışlarını yapma hakkına sahip olduklarını ancak bu artışların sigorta şirketlerinin zararlarını karşılamaya yetmediğini ifade etti./Nazife EKİCİ

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.