""

TüMSiAD’DAN DESTEK « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 17:27

TüMSiAD’DAN DESTEK

Referandum sürecinde girilen son dönemeçte sivil toplum kuruluşları da desteklerini sürdürmeye devam ediyor.

TüMSiAD’DAN DESTEK
Son Güncelleme :

12 Nisan 2017 - 7:00

Ülke genelinde referanduma ilk destek veren STK olma özelliği taşıyan Tüm Sanayici İş Adamları Derneği Yozgat Şubesi (TÜMSİAD) istikrar için bir kez daha ‘evet’ desteği verdiğini açıkladı. Yaşanan süreçte her zaman ülkenin geleceğini ve istikrarı düşündüklerini belirten TÜMSİAD Yozgat Şube Başkanı Ali Çatar, “Ülkemize yönelik bölgesel ve küresel bütün tehditlerin bertaraf edilmesi; iktisadî, siyasî, kültürel her türlü boyunduruktan kurtulmamız; bölgemizde lider, dünyada söz sahibi olmamız ve tam bağımsız bir Türkiye için devlet mekanizmamızın işlerliğinin mevcut şartlara göre yeniden tanzim edilmesinin önem arz ettiğini açık olarak görmekteyiz” dedi. Çatar, güçlü bir Türkiye için gerekli düzenlemenin mevcut anayasadan başlanmasının toplumun tüm kesimleri tarafından beklenen ve istenen bir durum olduğunu kaydetti. Bu anayasa değişikliğinin toplumda herkesi ilgilendirdiği gibi iş dünyasını da yakından ilgilendirdiğini vurgu yapan Başkan Çatar, şunları söyledi; “Ekonomik istikrarın, yatırımların ve ekonomik canlılığın devam etmesi, terörün sona erdirilmesi, içinde bulunduğumuz coğrafyada barış ve huzurun tesis edilmesi iş adamları için hayatî derecede önem taşımaktadır. “Dünya 5 ten büyüktür sloganıyla” adeta bütün mazlum milletlere özgüven aşılayan, bölgesinde ve yakın coğrafyasında söz sahibi olan ülkemiz, Dünya’da en büyük 20, Avrupa’da ise (Rusya dâhil) ilk 8 ekonomiden biri haline gelmiştir. Bu büyümeyi hazmedemeyenlerin geçen yıl planlamaya çalıştıkları darbe kalkışması milletin güçlü iradesi karşısında yerle bir olunca bu sefer döviz kuru ve uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları eliyle ekonomik olarak ülkemizi yıpratma girişiminde bulunmuşlardır, bulunmaya devam etmektedirler. Gereken cevap yine millet iradesiyle bizlerin de aralarında bulunduğu sivil toplum kuruluşları ve diğer bütün kesimler tarafından birlik ve beraberlik içerisinde anında verilmiş, ekonomi ve kalkınma seferberliğinin hız kesmeden devamı tesis edilmiştir.”
Çatar, içeride ve dışarıda bütün bu olumsuz şartlara rağmen güçlü duruşunu sürdüren Türkiye’nin artık yeni anayasa ve yönetim sistemi ile gelişme ve büyümesini arttırarak devam etme kararlılığında olduğuna vurgu yaptı. Konuya millet penceresinden bakarak bir değerlendirme yaptıklarına değinen Çatar, “Anayasa Değişikliği Paketi’nin, Ülkemizin istikrarlı bir siyasi ve ekonomik yapıya kavuşmasının önünü açacağına, Yürütmenin işlerliğini hızlandıracağına ve artıracağına, Yürütmeyi daha etkin ve hesap verebilir bir sisteme kavuşturacağına, Devletin millet için var olduğu esası ile milletin devlet yönetiminde gerçek söz sahibi olmasını sağlayacağına, Sadece seçkin ve imtiyazlı bir kesimin değil toplumun tamamının güvence altına alındığı bir ortam oluşturacağına ve vesayet sistemine son verileceğine, Sözü ve kararı gerçek sahibi olan millete tevdi edeceğine,Artık koalisyonlara mahkûm olunmayacağına, Her türlü ekonomik, sosyolojik ve kültürel müdahalelere karşı ülkeyi daha güçlü hale getireceğine,Ülke sorunları karşısında milletin temsilcilerinin elini kolunu bağlayan zincirleri kıracağına inanıyoruz” diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.