""

Turizm Fuarında Yozgat Rüzgarı « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 17:14

Turizm Fuarında Yozgat Rüzgarı

2. Travel Expo Ankara 2017 Turizm Fuarı’nda Yozgat’ın sahip olduğu tarihi, turistik ve kültürel değerlerin etkili bir şekilde tanıtılması adına açılan stantta Yozgat’ın tanıtımı yapılıyor.

Turizm Fuarında  Yozgat Rüzgarı
Son Güncelleme :

27 Mart 2017 - 7:00

Yozgat Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile ORAN Kalkınma Ajansının birlikte katılım sağladığı stantta Yozgat turizmi hakkında çalışmalar ve tanıtım etkinlikleri gerçekleştiriliyor.
7 ülkeden 42 şehir ve 220 katılımcının yer aldığı 2. Travel Expo Ankara 2017 Turizm Fuarı’nda Yozgat’ın yöresel ürünleri başta olmak üzere Roma Hamamı, Saat Kulesi, Çapanoğlu Büyük Cami gibi kültürel figürlerin yanı sıra Akdağmadeni ilçesinde çıkarılan salep bitkisi çayı ve Aydıncık’ta çıkarılarak hediyelik eşya haline getirilen ametist taşının tanıtımı yapılıyor.
Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, fuar boyunca Yozgat standını yalnız bırakmadı. Organizasyon yönünden Yozgat standı, en dikkat çeken stant olurken standa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Amaçlarının fuarlar sayesinde Yozgat’ın tarihi güzelliklerini Türkiye ile paylaşmak olduğunu söyleyen Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, “En büyük amacımın Yozgat’ın tanıtımı olduğunu göreve başladığımda söylemiştim. Bundan iki ay önce İstanbul’da düzenlenen EMİT fuarına katıldık. Bu fuar bizim acemiliğimizdi. Ama şimdi Ankara fuarıyla daha profesyonelleştik. Amacımız Yozgat’ın tarihini doğal güzelliklerini Türkiye ile paylaşmak. Yozgat termal kongre ve spor turizminin adresi olacak. standımız herkesin beğendiği bir stant haline geldi. Burada asıl amaç Yozgat’ın değerlerini tanıtmaktı. Daha büyük turizm fuarlarında Yozgat’ı yetirince tanıtmaya çalışacağız” dedi.Fuarların ardından geri dönüşü Yozgat’a yatırımcıyı çektiklerinde alacaklarını hatırlatan Yurtnaç, “Fuarlardan asıl geri dönüşü Yozgat’ta spor merkezlerini artırdığını zaman alacağız. Termali su yüzünü çıkardığımız zaman alacağız ve Yozgat bölgesinde bir termal merkez olacak. bu sayede Yozgat’ın orta vadede daha gelişeceğini düşünüyorum. Yozgat’ın potansiyelini anlatmaya çalışıyoruz. Dışarıdaki müteşebbislerin bu potansiyeli bilmesini sağlamak istiyoruz” şeklinde konuştu.
Stantta en ilgi çeken figürlerin başında Sarıkaya Tarihi Roma Hamamı olduğunu dile getiren Sarıkaya Belediye Başkanı Ömer Açıkeli ise,”Yozgat Valiliğinin destekleriyle açılan standın ana teması Sarıkaya Roma Hamamı oldu. Sarıkaya Roma Hamamı iki bin yıldır insanlara şifa dağıtan termal suyuyla ayakta duruyor. Biz de hem ülke dışında hem ülke içinde buranın tanıtımını yapmaya çalışıyoruz. Roma Hamamı UNESCO Dünya Mirasına da girdiği zaman Sarıkaya’yı tanımayan kalmayacak”diye konuştu. Yozgat’ın yetiştirdiği sanatçı Mümin Sarıkaya ise stantta seslendirdiği şarkılarıyla fuara katılanların eğlenceli vakit geçirmesini sağlarken Yozgat’ın tanıtımına katkı yaptı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.