""

TURİZMDEN YOZGAT ÜZERİNE « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 15:53

TURİZMDEN YOZGAT ÜZERİNE

TURİZMDEN YOZGAT ÜZERİNE
Son Güncelleme :

07 Nisan 2017 - 7:00

Kavramsal olarak düşündüğümüzde oldukça geniş bir konudur, Turizm.

Yozgat’ta bu konuda neler yapılabilir?

Sorunun cevabına geçmeden önce şimdiye kadar yapılan veya yapılması planlananları kısaca hatırlayacak olursak, Yozgat’ın Turizm sektöründen maddi ve manevi olarak sebeplenmesi çok zaman alacak gibi görünmektedir.

Yozgat’ı öncelikle coğrafik yapı olarak düşündüğümüzde şanssız bir kent gibi görünse de, doğa güzellikleri, bol oksijeni, yer altı ve yer üstü kaynakları bakımından dikkat çeken İller arasında olduğunu söyleyebiliriz.

Yozgat’ın Turizm kenti olabilmesi için bu saydıklarımız yeterli olup olmadığı ayrıca tartışılabilir. Ancak Yozgat’ın Turizm sektöründeki O büyük pastadan payına düşeni alması için yapılması gereken çalışmalara bakıldığında maalesef doğru adımlar atılmadığını görüyoruz.

Şöyle ki; Toprak altından kazı yapmak suretiyle henüz bir bölümü çıkartılan, kalan bölümlerin ise ne zaman gün yüzüne çıkacağı belli olmayan kalıntılar ve buna benzer özelliklerdeki tarihi eserlerle yol bitmez.

Elbette bu eserler çok değerlidir.  Fakat bu eserlerden Turizm adına faydalanmak için öncelikle alt yapı sorununu ortadan kaldırmak gerekiyor.

Yıl içinde gelen yabacı sayısı 500’ü geçmez bu rakam yabancıların uğrak noktası olmaktan uzak olduğunu gösterir. Yozgat’ın bu sayıyı artırması için öncelikle ulaşım ve konaklama sorununu çözmesi şarttır.

Günümüzde teknoloji hızla yaygınlaşırken, insanlar oturduğu yerden nerede ne var, nasıl ulaşılabilir sorularına teknoloji üzerinden cevap bulurken, bu soruların karşılığı maalesef Yozgat’ta karşılık bulmamaktadır.

Daha birkaç gün önce bir hemşerimiz sohbet sırasında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün Web sitesine incelemek istemiş, arama motorunda karşısına çıkan sayfada “uygulama isteğinize cevap veremiyor, geri dön”  bu durum gelişmiş teknolojiyi dahi tam manasıyla kullanamadığımızın bir göstergesidir.

Yozgat konaklama tesisler bakımdan çok zayıf olduğunu bir kez daha hatırlatmakta fayda olduğunu düşünüyorum.

Kısıtlı bilgiler içinde ulaştığım en son bilgiye göre Turizm İşletme Belgeli tesis sayısı 10. Bu tesislerin son durumları ile ilgili elde somut bir bilgi yok ama alt yapı sorunundan dolayı işletme sahiplerinin de hallerinden memnun olmadığını tahmin etmek zor değildir.

 

  • İşletmelerin daha fazla desteklerden faydalanmalarını sağlamak maksadıyla hafta sonu dahi mesai yapan Müdür!
  • Yozgat’ta yaptığı çalışma dışında birçok İlde referandum çalışmalarına katılarak, vatandaşı bilgilendiren Vekil!
  • Avrupa Birliği projelerinden daha fazla faydalanmak düşüncesiyle ekip kurarak çalışma yapılmasını isteyen Bürokrat!

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.