""

Türk Kızılayı 150 yaşında « Yeniufuk Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 04:37

Türk Kızılayı 150 yaşında

Türk Kızılayı Yozgat Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem İlker, Kızılay’ın 150. Yıl dönümünü kutladı.

Türk Kızılayı 150 yaşında
Son Güncelleme :

31 Ekim 2018 - 7:00

Türk Kızılayı Yozgat Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem İlker, Kızılay’ın 150. Yıl dönümünü kutladı.
Her yıl 29 Ekim – 4 Kasım günlerinin Kızılay Haftası olarak kutlandığını söyleyen Türk Kızılayı Yozgat Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem İlker, “Bu hafta içerisinde şube başkanlığı olarak okullarımızda yapacağımız Kızılaycılık eğitimleriyle, resmi kurumlarımızda düzenlediğimiz kan bağışı organizasyonlarıyla ve kurum ziyaretlerimizle Kızılay Haftasını kutlayacağız” dedi.
İlker, “Kızılay Haftası, Kızılaycılık bilincinin oluşturulmasında, Kızılay’ın milletimiz açısından önemini vurgulamak ve Kızılay’ın karşılıksız sunduğu hizmetlere kamuoyu desteğini sağlamak açısından büyük önem taşımaktadır. Tüm okullarımızda çeşitli etkinliklerle kutlanan Kızılay Haftası, Kızılaycılık felsefesi ve temel ilkelerini tanıtmak ve benimsetmek, gerçekleştirdiği yenilikleri ve hedefleri konusunda kamuoyunu bilinçlendirme imkânı sunması açısından önemlidir. Türk Kızılay gönüllü olarak yürüttüğü tüm çalışmalarında vatandaşların desteğine ihtiyaç duymaktadır. Gerçekleştirilen çalışmaların doğru araçlar ile halkımıza aktarılması bu çalışmaların devamlılığına büyük katkı sağlamaktadır” şeklinde konuştu.
Türk Kızılay’ın çalışmalarının zamanla sınırlı olmadığını belirten İlker, “Yılın 365 günü Kızılaycılar ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmamaktadır. Bu sebeple Kızılay’a gösterilen ilgi de bir hafta ile sınırlı kalmamalıdır. Unutulmaması gereken Kızılay’ın hepimizin Kızılay’ı olduğu, hepimizin bir gün Kızılay’a ihtiyacı olabileceği gerçeğidir. Türk Kızılayı, yardımseverlerin ve gönüllülerinin desteği ile dünyanın neresinde olursa olsun insan onurunun korunması doğrultusunda tüm gücüyle iyilik yolculuğuna devam edecektir. Türk Kızılay Yozgat Şube Başkanlığı olarak tüm milletimizin, üye ve gönüllülerimizin Kızılay Haftası’nı kutluyor 150 yıllık iyilik hareketinin başarılarla dolu nice yıllara ulaşmasını temenni ediyorum” açıklamasında bulundu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.