""

Türkiye 260 bin ton arpa ithal edecek « Yeniufuk Gazetesi

18 Nisan 2024 - 09:05

Türkiye 260 bin ton arpa ithal edecek

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) yaklaşık 260 bin ton yemlik arpa alımına yönelik uluslararası ihalenin ilk turunda teklifleri aldı. Türkiye 260 bin tonluk arpa ithalatına hazırlanıyor.

Türkiye 260 bin ton arpa ithal edecek
Son Güncelleme :

22 Eylül 2021 - 18:52

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) yaklaşık 260 bin ton yemlik arpa alımına yönelik uluslararası ihalenin ilk turunda teklifleri aldı. Alınan bilgilere göre; ihalede ton başına teklifler 297 dolar ile 312,90 dolar arasında değişti. Kaynaklar, 260 bin tonluk teslimatın 50 biner tonunun İskenderun ve İzmir’den, 25 biner tonunun Kocaeli Derince, Mersin, Bandırma, Tekirdağ, Samsun ve Karasu’dan, 10 bin tonunun ise Trabzon’dan yapılacağını belirtti.
Hububat ve bakliyatlarda gümrük vergisi ve bazı hububat, bakliyat ve tohumluk hububat ithalatında gümrük vergisi yıl sonuna kadar sıfırlanmıştı.
8 Eylül’de Resmi Gazete’de yayımlanan ve ithalat rejimi kararında değişiklik yapan Cumhurbaşkanı kararı ekinde yer alan listeye göre, nohut, yeşil ve kırmızı mercimek, buğday, mahlut, tohumluk çavdar, beyaz ve maltlık arpa, tohumluk yulaf, mısır ve buğdaygiller ailesinden bir yem bitkisi olan sorgum tohumu ithalatında gümrük vergisi 31 Aralık’a kadar sıfır olarak uygulanacak.
TMO, 2021 yılı arpa alım fiyatını ton başına 1,750 TL olarak açıklamış, satış fiyatını ise ton başına 1,950 TL olarak belirlemişti. TMO’nun yemlik arpa ihalesinde en düşük teklifler ton başına 2,500 TL’nin üzerinde olduğu belirtildi.

EN ÇOK KAZANANLAR


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/yeniufuk/domains/yeniufukgazetesi.com.tr/public_html/wp-content/themes/theHaberV6/dosyalar/moduller/sag-borsa.php on line 15

EN ÇOK KAYBEDENLER


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/yeniufuk/domains/yeniufukgazetesi.com.tr/public_html/wp-content/themes/theHaberV6/dosyalar/moduller/sag-borsa.php on line 31

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/yeniufuk/domains/yeniufukgazetesi.com.tr/public_html/wp-content/themes/theHaberV6/dosyalar/moduller/sag-borsa.php on line 49

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN