""

Türkiye’nin Tarım Raporu- 1 « Yeniufuk Gazetesi

24 Kasım 2024 - 21:22

Türkiye’nin Tarım Raporu- 1

İnsanların ve tüm canlıların hayatını idame ettirmesi için gerekli besinleri topraktan ziraat yoluyla elde etmesine tarım denir ve tarım yapmanın temeli şunlardır.

Türkiye’nin Tarım Raporu- 1
Son Güncelleme :

30 Mayıs 2023 - 17:03

İnsanların ve tüm canlıların hayatını idame ettirmesi için gerekli besinleri topraktan ziraat yoluyla elde etmesine tarım denir ve tarım yapmanın temeli şunlardır.
A TOPRAK
B. SU
C. TARIMSAL GİRDİLER
D. DEĞERLENDİRME VE PAZARLAMA
E. ÜRETMEK ve PAYLAŞTIRMAK İDEALİNDE YETİŞMİŞ TARIM ÖNCÜLERİ

A – TOPRAK
1. Toprak hayatın başlangıcı ve sonucu buradan başlar; Amacı üretmek, verim artışı olan Toprak reformunu muhakkak yapacağız Özellikle G. Doğuda yapacağız. Devlet elindeki tüm toprakları! üretmek ve verim artışını sağlamak kaydıyla topraksıza ve tarım yapacak kişi ve kuramlara 20 yıl vadeli satacak.
2. Tüm Köylerin kadastro çalışmalarını yapıp kadastrosuz bir karış yer bırakmayacağız. Özellikle orman vasfını kaybetmiş arazilerin il bazında dökümlerini çıkartacağız ve bunu ziraat yapanlara 20 yıl vadeli satacağız.
3. Hazine arazisi olup da köylünün kullanımında olan arazileri üzerinde ziraat yapanlara öncelik vermek suretiyle devredeceğiz.
4. İlçelerin – İllerin mikro bazında tarım profillerini çıkartacağız. Devletin TV kanalından birini bu işe tahsis edeceği; yeniden Mili Mücadele aşkıyla bu ruhu halka vereceğiz. Tarımla ilgi) tüm birimleri tek bir bakanlıkta toplayacağız, yerinden yönetim desteklerken merkezin kontrolünü sağlayacağız.
5. Özellikle Doğu-G. Doğu da tarıma müsait olmayan ilçelerde dağlık bölgelerde hayvancılık ve yem bitkileri ağırlıklı Tarım İşletmeleri kuracağız. İşçileri yöre insanından alıp asgari ücretli +kar payı esaslı Tarım Çiftlikleri kuracağız özellikle (Siirt, Hakkâri, Erzurum, Kars, Iğdır, Ağrı, Ardahan, Erzincan, Elazığ) aynı uygulamayı Karadeniz’in yüksek yerleri ile Doğu ve İç Anadolu geçişlerinde de uygulayacağız. (Artvin, Rize, Trabzon, Giresun, Ordu, Samsun, Sinop, Kastamonu, Çankırı, Çorum, Sivas, Yozgat, Tokat’ta da uygulamayı yapacağız.
6. Tarım İşletmelerini özel sektöre devredeceğiz, bunda kriterimiz üretimi artırmak kaydıyla teknolojiyi getirme ve işin ehli adamlara vereceğiz. Özellikle hibrit tohum üreten yerli firmalara büyük destekler vereceğiz.
7. Arazi toplulaştırmalarını hızlandırıp, konut edinme kredisinden ucuz ve 20 yıl vadeli kredi ile parçalı arazileri birleştireceğiz.
8. Özellikle G. Doğu da taşlı arazileri (Diyarbakır, Mardin, Urfa, Adıyaman, Şırnak, Gaziantep, Kilis de) askerleri ve mahkûmları da çalıştırarak, bölgedeki, topraksızlarında hem çalıştırıp asgari ücretten maaş vererek hem de 20 yıl vadeli toprak sahibi yapacağız. 1974 CHP iktidarında uyguladığımız KUP (Köylüye Ulaşım Projesi) KİP (Köylüye İş Projesi) projelerini daha da geliştirerek hayata geçireceğiz.
9. Suriye-Türkiye arasındaki 2 Kıbrıs büyüklüğünde mayınlı arazileri askerlere temizletip bu arazileri tarım yapmak kaydıyla eski hak sahiplerine, bölge insanına ve yatırımcılara satacağız. Bu toprak satışında; işi ehline vermek ve Ülke güvenliği temel kriterimiz olacaktır. (Bu topraklarda organik tarımı şart koşacağız)
10. 200 dönüm ve üzeri tek tapulu suyu olmayan tarım arazilerine derin su kuyuları kurduracağız bu işin bedelini 1/2 devlet olarak hibe edeceğiz.
11. Tarım arazilerinin parçalanmaması için etkin ve uygulanabilir yasal düzenlemeler yapacağız.
12. Akdeniz ve Eğede G. Doğunun Akdeniz ikliminin hâkim olduğu makilik durumunda olan arazilerde Zeytin-Üzüm-Nar bahçeleri tesis ettireceğiz. Karadeniz’de malik arazilerde fındık ve zeytinlikler kurmak amacıyla köylüye dağıtacağız. Bu arazilerin Yol, su, elektrik altyapılarını yapacağız, bölge insanına 20 yıl vadeli satacağız.
13. İç Anadolu’da-Egede dağlık arazilerde Elma-Kiraz-Kayısı- Üzüm bahçeleri kurmak isteyenlere hazine arazilerim 20 yıl vade ile satacağız. (Sürecek)

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.