""

Türkmen Düğünü Böyle Olur « Yeniufuk Gazetesi

24 Nisan 2024 - 02:03

Türkmen Düğünü Böyle Olur

Türk Ocağı Yozgat Şubesi Yönetim Kurulu, Savaş sırasında Irak’tan göç ederek, Yozgat’a yerleşen nişanlı Nede Ahmed ve Cesim Muhammed Nur isimli genç çiftin Düğünlerini yaparak, yuva kurmalarını sağladı.

Türkmen Düğünü Böyle Olur
Son Güncelleme :

14 Kasım 2016 - 13:02

Ülkelerindeki savaştan kaçarak kısa bir süre önce Yozgat’a gelen Ahmet ve Nur aileleri, Türk Ocağı Yozgat Şube başkanlığı tarafından organize edilen düğünde çocuklarının mürvetlerini görmenin mutluluğunu yaşadı. Yozgat Türk Ocağı Şube Başkanı Nefise Yüksel ve Başkan yardımcısı Ülkem Yaz’ın çaba ve gayretleri neticesinde seçkin davetlilerin katıldığı Düğün töreni Türkmen Düğünü havasında yapıldı. Sedefler Düğün salonunda hafta sonu yapılan Düğün törenine Yozgat Vali Yardımcısı Yavuz Güner, Türk Ocakları Yozgat Şubesi üyeleri ve çok sayıda vatandaş genç çifti mutlu günlerinde yalnız bırakmadılar.
Nede salona beyaz gelinliği, Cesim de damatlığı ile geldi. Oldukça heyecanlı oldukları gözlenen genç çift, Türk ve Türkmen müzikleri eşliğinde düğün boyunca halaylar çekip, oyunlar oynadı.
Duygu ve düşüncelerini paylaşan damat Cesim, nişanlısı ile evliliğine destek olanlara teşekkür ederek, duygularını şu şekilde dile getirdi:
“Büyüklerimiz bize öncülük ettiler ve Talefer’de, kendi yurdumuzda nişanlandığım Nede ile bugün hayatımızı birleştiriyoruz. Yozgat’a geldiğimiz günden bugüne bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan Türk Ocağı Başkanı Nefise Yüksel ve Başkan yardımcısı Ülkem Yaz’a çok teşekkür ediyoruz. Bugün Düğünümüzün yapılmasını sağladılar. Ata topraklarından uzaktayız ancak Yozgat da bizim ata toprağımız gibi. İnsanlar sahip çıktı, düğünümüzü yapmamızı sağladı. İnşallah bundan sonra mutlu bir yuvam, çocuklarım olsun istiyorum” dedi.
Damadın babası Muhammed İlyas Nur, kendilerine ve çocuklarının evlenmesine katkı sağlayan tüm Yozgatlılara teşekkür etti. Düğün pastası kesen genç çifte altın takan Vali Yardımcısı Yavuz Güner, mutluluklar dileyerek, her zaman onların yanında ve destekçisi olacaklarını söyledi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.