""

TÜRKSAT “TL”ye dönüyor « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 01:27

TÜRKSAT “TL”ye dönüyor

Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından yapılan “TÜRKSAT TL’ye dön” çağrısı uzun süren çabalar neticesinde sonuç verdi.

TÜRKSAT “TL”ye dönüyor
Son Güncelleme :

15 Eylül 2018 - 7:00

Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından yapılan “TÜRKSAT TL’ye dön” çağrısı uzun süren çabalar neticesinde sonuç verdi.
Dernek tarafından uzun zamandır dile getirilen “TÜRKSAT televizyon kanallarından dolar üzerinden para almasın, anlaşmaları Türk Lirası üzerinden yapsın” önerisi sonuç verdi. Konuya el atan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün yapılan başkanlık divanı toplantısında “TÜRKSAT TL’ye dönmeli” dedi.
“AVM’ler kiralamaları Türk Lirası üzerinden yapsın” diyerek bu konuda kararname çıkartan Erdoğan, başkanlık divanı üyelerine “TÜRKSAT’ta Türk Lirasına dönsün” talimatını verdi.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan şunları söyledi “Son dönemde doların artmasıyla birlikte ulusal ve yerel televizyon kanallarının maliyetleri de yükseldi. Bu maliyetlerin en önemlisi uydu maliyetleridir. Doların artmasıyla birlikte uydu ücreti ödemeleri neredeyse iki katı arttı. TÜRKSAT yönetimi bizlere yardımcı olmak için doları belirli bir noktada tutuyor. Ödemeleri güncel dolar kuru üzerinden yapmıyor. Ancak her ay zam geliyor. Reklam zaten azaldı. Böyle bir ortamda yerel televizyonlar ayakta kalamaz. Anadolu medyasının ayakta kalması demek mili iradenin, demokrasinin ayakta kalması demektir. Milletin ayakta kalması demektir. Bu noktada konuya el atan, TÜRKSAT’a TL’ye dön talimatı veren Cumhurbaşkanımıza üyemiz bulunan 328 yerel medya kuruluşu adına teşekkür ediyoruz” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.