""

Tuygun: Memur ve memur emeklisi yoksullukla baş başa bırakılmıştır « Yeniufuk Gazetesi

5 Mayıs 2024 - 19:45

Tuygun: Memur ve memur emeklisi yoksullukla baş başa bırakılmıştır

Eğitim İş Sendikası Yozgat Şube Başkanı Sedat Tuygun, iktidarın ülkeyi ekonomik krize sürüklediğini belirterek, Hükümetin 2024-2025 yılları için belirlediği oranlarla memuru ve memur emeklisini açlık ve yoksullukla baş başa bıraktığını söyledi.

Tuygun: Memur ve memur emeklisi  yoksullukla baş başa bırakılmıştır
Son Güncelleme :

22 Ağustos 2023 - 18:54

Eğitim İş Sendikası Yozgat Şube Başkanı Sedat Tuygun, Yozgat Cumhuriyet Meydanında aralarında Anadolu Sen Konfederasyonu, Bask Konfederasyonu,Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu, Çalışan-Sen Konfederasyonu, Hak-Sen Konfederasyonu, Hür-Sen Konfederasyonu, Şehit Gazi-Sen Konfederasyonu, Tüm Emekliler Sendikası ve Yurt Sen Konfederasyonu temsilcilerinin de katıldığı ortaklaşa düzenlenen basın açıklamasında hükümeti toplu iş sözleşmesi üzerinden eleştirdi.
Tuygun, “7. Dönem Toplu Sözleşme süreci 1 Ağustos itibariyle başlamıştı. Hükümetin Toplu Sözleşme görüşmelerine ilişkin ilk teklifi 2024 için %14+%9, 2025 için ise %6+%5 olmuştu. 17 Ağustos’ta açıklanan ve revize edilen ikinci teklif ise 2024 için %15+%10, 2025 içinse %6+%5 şeklindedir. Kamu çalışanlarının taleplerini içeren Toplu Sözleşme görüşmelerinde ön müzakere süreci tamamlanmış hükümetin ikinci teklifi 17 Ağustos’ta utanç oranı şeklinde açıklanmıştı. Eğer bugün itibariyle dördüncü toplantıda yeni bir teklif yapılmazsa, yani anlaşma sağlanmazsa 23 Ağustos’tan itibaren Kamu Görevlileri Hakem Kuruluna yetkili konfederasyon başvurma aşamasına gelecektir.”
Tuygun, hükümetin geçmiş toplu sözleşmelerde kendi hedeflediği enflasyon rakamlarına dayalı maaş artışlarını kabul ettirdiğini belirtti ve şunları ekledi: “Bugüne kadar 12 yıl içinde 6 kez yapılan toplu sözleşmelerde hükümet teklif olarak masaya hep kendi hedeflediği enflasyon rakamlarına dayalı maaş artışlarını koymuş ve öyle sonuçlanmıştır. Bir kez daha aynı tablonun yaşanacağını görüyoruz ve biliyoruz. Bu nedenle 9 Konfederasyon bir araya gelerek bu sefalet oranlarını kabul etmiyoruz ve kamu emekçilerinin haklarını alana kadar mücadele edeceğimizin altını çiziyoruz.”
Kamu emekçilerinin maaş artışlarının enflasyon oranlarını bile karşılamadığını ifade eden Tuygun, hükümetin kamuda çalışanları yoksulluk sınırına yaklaşan ücretlerle yetinmeye zorladığını vurguladı.


Tuygun, “Bugünden geriye Sözde Toplu Sözleşme süreçlerine ve Hakem Heyetine baktığımızda tablo çok iyi anlaşılmaktadır. İktidar, masadaki sarı sendikanın varlığından da güç alarak sadece ama sadece yüzde 2’lik bir oynama ile kamu emekçilerinin aklıyla dalga geçmiştir.”dedi.
Kamu emekçilerinin taleplerini dile getiren Tuygun, Sendikaya üyelik ve çekilme işlemlerinin e-devlet üzerinden yapılması, ek gösterge sorununun çözülmesi, emeklilik iyileştirmeleri, enflasyon farkının aylık olarak yansıtılması gibi konularda taleplerde bulundu. Ayrıca, toplu sözleşme görüşmelerinin canlı yayınlanmasını ve grev hakkının sağlanmasını istedi.
Tuygun, kamu emekçilerinin haklarını alana kadar mücadele edeceklerini vurgulayarak, Kamu Konfederasyonları Platformu adına ülke genelinde 1 günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdiklerini ifade etti. / Haber Merkezi

EN ÇOK KAZANANLAR


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/yeniufuk/domains/yeniufukgazetesi.com.tr/public_html/wp-content/themes/theHaberV6/dosyalar/moduller/sag-borsa.php on line 15

EN ÇOK KAYBEDENLER


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/yeniufuk/domains/yeniufukgazetesi.com.tr/public_html/wp-content/themes/theHaberV6/dosyalar/moduller/sag-borsa.php on line 31

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/yeniufuk/domains/yeniufukgazetesi.com.tr/public_html/wp-content/themes/theHaberV6/dosyalar/moduller/sag-borsa.php on line 49

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN