""

TYP kuraları çekildi « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 07:40

TYP kuraları çekildi

İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında çalışacak olan kişiler kura ile belirlendi.

TYP kuraları çekildi
Son Güncelleme :

12 Ekim 2017 - 7:00

Kura’da adı okunlar büyük sevinç yaşadı. Daha güvenli bir eğitim ortamı için Bakanlıklar arasında imzalanan protokol kapsamında tüm Türkiye’de olduğu gibi Yozgat’ta da okullar çalıştırılmak üzere Toplum Yararına Program kapsamında personel alındı. İl genelinde alınacak olan 421 kişilik kadroya 2 bin 600 kişi müracaat etti.
Alınacak personeller, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından noter huzurunda çekilen kura ile belirlendi. Kapalı spor salonunda çekilen kura da ismi okunan kişiler büyük sevinç yaşadı.
Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Taner Yıldız, aynı anda tüm ilçelerde TYP kurasının çekildiğini söyledi.Yıldız, 35 yaş üstü, kadın, engelli ve terör mağdurlarının öncelikli olduğunu kaydetti.
Yıldız, alınan personelin İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda çalışacağını belirtti.Kura ile belirlenen kişilerin okullar kapatılana kadar çalışacağını aktaran Taner Yıldız, “Personeller okulların çevre düzenlemesi, temizlik ve bakım onarımlar da çalışacaklar. Bu aldığımız personeller okulların kapatılacağı tarihe kadar çalışacaklar” dedi.
TYP kapsamında yeniden personel alım ilanına çıkılacağını vurgulayan Taner Yıldız, okullarda görevlendirilmek üzere 59 personelin daha alınacağını kaydetti.Yıldız, “Yine okullarda görevlendirmek üzere 70 tane de güvenlik görevlisi alımı için ilana çıkacağız. Daha sonra başvuruları alıp onların da kuralarını çekip işe başlatacağız. TYP kapsamında 129 kişiyi daha istihdam etmiş olacağız” diye konuştu. Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü bünyesinde değişik kurumlarda Toplum Yararına Program kapsamında istihdam edilen işçilerin iş süreleri 3 ay daha uzatıldı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.