""

Uçar: Vatandaş seçimleri bekliyor « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 02:17

Uçar: Vatandaş seçimleri bekliyor

Demokratik Sol Parti Yozgat İl Başkanı Nevzat Uçar, daha önce mevcut iktidara oy verenlerin bugün hiç mutlu olmadığını belirterek, vatandaşların seçimleri beklediğini söyledi.

Uçar: Vatandaş seçimleri bekliyor
Son Güncelleme :

10 Ağustos 2022 - 13:07

Demokratik Sol Parti Yozgat İl Başkanı Nevzat Uçar, daha önce mevcut iktidara oy verenlerin bugün hiç mutlu olmadığını belirterek, vatandaşların seçimleri beklediğini söyledi.

Başkan Nevzat Uçar, yaptığı açıklamada; ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durumu ve AK Parti iktidarını eleştirdi.

Uçar, “Güzel ülkemizin içinde bulunduğu ağır ekonomik şartlar nedeniyle mevcut iktidara oy verenler bugün hiç mutlu değil. Mevcut iktidara oy verenlerin büyük bir kısmı bugün pişman durumda. Bu da gösteriyor ki milletimizin iktidara ve ortaklarına güveni artık kalmamıştır. Cumhur İttifakı, milletin gözünden de gönlünden de düşmüştür. Hangi seçim sistemi gelirse gelsin, baraj nereye inerse insin artık Cumhur İttifakını kurtaramaz. Kaçınılmaz son giderek yaklaşıyor. Çünkü, ülkemizde derin bir yoksulluk var. Bu yoksulluk giderek yaygınlaşıyor. Asıl tehlike buradadır. Döviz artışı her gün memleketin canına okurken, enflasyon yüzde 70’lerı aşmış, her gün zam üstüne zam geliyor. Halk çok zor durumda. Esnaf bir süre daha nasıl ayakta kalırım diye kara kara düşünüyor. Çiftçi zaten batmış durumda. Halkımıza ve esnafımıza yaklaşan kış aylarında acilen destek verilmelidir. Gıda ürünlerindeki KDV kaldırılmalıdır.

Sorunların özellikle son üç yıl içinde kronik bir hal almasının temelinde, daha çok siyaset kurumunun merkezi sayılması gereken TBMM’nin demokratik işlevselliğinden uzaklaştırılmış olması yatmaktadır. Bugün yaşanan her türlü sonucun sorumlusu 19 yıldır devlet yönetimini elinde bulunduran işbaşındaki AK Parti hükümetidir. Bütün olumsuzlukların sebebi, seçim meydanlarında istediği yetkiyi sandıkta alan kişi ve rejimidir. Sandığa gidecek millet, oyunu verdiği yetkiyi almak için kullanacaktır.”diye konuştu. Yusuf BAĞCI

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.