""

Uludağ: LPG benzinden daha güvenlidir « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 05:29

Uludağ: LPG benzinden daha güvenlidir

Son günlerde basın-yayın organlarından kamuoyuna yansıyan LPG’li otomobillerin güvenli olmadığına ilişkin yangın ve patlama haberleri üzerine bir açıklama yapan Alternatif Yakıt Sistemleri Sanayici ve İşadamları Derneği (ALSİAD) Başkanı Celalettin Uludağ, LPG’li otomobillerin güvenli olduğunu, haberlere yansıyan yangın ve patlamaların nedenlerinin çok farklı olabileceğini söyledi.

Uludağ: LPG benzinden  daha güvenlidir
Son Güncelleme :

16 Ekim 2017 - 7:00

Son olarak İstanbul Kağıthane’de park halindeki LPG’li otomobilde çıkan yangının yazılı ve görsel medyaya yansıyış şeklinin gerçeği yansıtmadığını ve yanıltıcı olduğunu vurgulayan Uludağ, yanan otomobildeki patlama anının cep telefonu ile kaydedilmesinin bir sonuç olduğunu ve bunun arka planı bulunduğunu ifade etti.
“Bana göre, yanan araç uzun süre meskun mahalde sahipsiz kaldığı için, içinde yanıcı madde veya sigara ya da herhangi yanıcı unsur bırakılmış hatta aracın içine yanıcı madde atılarak yakılmış olabilir” diyen Celalettin Uludağ, şunları söyledi:
“Otomobil yanmaya başladığında iyice ısınan tank çok eski, 12 yıllık olduğu için zayıf yerlerinden yarılmış. Bu araç kesinlikle kendi başına tutuşmuş olamaz. Çünkü yanan otomobilin üzerinde maksimum 60 amper akü var. Bu Araçlar günde yani 24 saatte 1 amper güç çeker. Bunu hesaba katarsak 6, 7 aydır terk edilmiş halde bulunan bu otomobilde bırakın yangın çıkaracak enerjiyi içerideki dijital saati çalıştıracak enerji bile zaten 4 ay evvel bitmiştir.”
Haberlere yansıyan otomobildeki yangın olayının LPG bağlantılı olmasının en düşük ihtimal olduğu belirten Celalettin Uludağ, ayrıca, patlama ve yangın olayın gerçekleştiği, bölgenin pek tekin olmadığını, otomobile molotof atılmış olabileceğini de söyledi. Sayısı milyonları bulan LPG’li otomobillerin güvenli olduğunu özellikle dile getiren ALSİAD Başkanı Celalettin Uludağ, bu yangın ve patlamanın gerçekten uzman kişiler tarafından incelenmesi gerektiğini kaydetti.
LPG’li otomobil sahiplerini uyaran Uludağ, otomobillerin yalnızca LPG kısmının değil benzin kısmının bakımının da yapılması gerektiğini dile getirerek, yangın ve patlama olaylarının otomobillerdeki benzin düzeneğinin bakımının yapılmamasından kaynaklanmış olabileceğini söyledi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.