""

Uluslararası Sıfır Atık Günü etkinliği « Yeniufuk Gazetesi

27 Nisan 2024 - 13:18

Uluslararası Sıfır Atık Günü etkinliği

Yozgat Yaşanabilir Çevre Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Fidan 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü sebebiyle açıklamalarda bulundu.

Uluslararası Sıfır Atık Günü etkinliği
Son Güncelleme :

29 Mart 2024 - 16:39

Yozgat Yaşanabilir Çevre Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Fidan 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü sebebiyle açıklamalarda bulundu.

Fidan yaptığı açıklamada; Cumhurbaşkanımızın eşi SayınEmine Erdoğan’ın himayelerinde 2017’de başlatılan Sıfır Atık Projesi, sürdürülebilir kalkınma ilkeleri çerçevesinde atıkları kontrol altına alma, gelecek nesillere temiz ve gelişmiş bir Türkiye ile yaşanabilir bir dünya bırakma hedefi taşıdığını belirtti. Fidan,  “2022 yılının Eylül ayında BM 77. Genel Kurulu görüşmeleri sırasında New York’ta BM Genel Sekreteri AntonioGuterres ile bir araya gelen Sayın Emine Erdoğan, ikili iklim kriziyle mücadele kapsamında “Küresel Sıfır Atık İyi Niyet Beyanı”nı imzaladı. BM Genel Kurulu, 14 Aralık 2022’de Türkiye’nin ana sunucusu, 105 ülkenin ise ortak sunucu olduğu “sıfır atık” kararını kabul etti. Genel Kurulun bu kararıyla 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü ilan edildi. Sıfır atık girişimleri, çevreye duyarlı atık yönetimi, sürdürülebilir tüketim ve üretim konularının BM bünyesinde ele alınmasına devam edilmesi gerektiği belirtilen kararla, üye devletler, BM ile diğer uluslararası ve bölgesel örgütler, sıfır atık girişimlerini uygulamaya teşvik edildi.” dedi.

Fidan, 30 Mart Günü saat 13.00-15:00 arasında Novada AVM’de yapacakları Sıfır Atık Sergisi ve Etkinliklerine tüm Yozgat halkını davet etti. Haber Merkezi

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.