""

“Umuda Yolculuk Anıtı“ İstanbul’da açıldı « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 04:20

“Umuda Yolculuk Anıtı“ İstanbul’da açıldı

Türkiye’den Avrupa ülkelerine göçün simgesi olan “Umuda Yolculuk Anıtı” bugün İstanbul-Kadıköy parkında açıldı. Avrupa Yozgat Dernekleri Federasyonu Başkanı ve anıtın proje başkanı Zeki Baran, “Anadolu insanın elinde bavulla iş, aş umuduyla gidişini simgeleyen anıtla babalarımızın yolculuğunu ölümsüzleştiriyoruz” dedi.

“Umuda Yolculuk Anıtı“ İstanbul’da açıldı
Son Güncelleme :

19 Haziran 2021 - 11:42

Hollanda Demokratik Sosyal Dernekler Federasyonu, 1960’lı yıllarda başlayan umuda yolculuğun hikâyesini, Kadıköy Rıhtım’a diktiği anıt heykelle hafızalarda yeniden canlandırdı. “Umuda Yolculuk Anıtı”, 18 Haziran Cuma günü ziyarete açıldı.

Hollandalı gazeteci ve TV programcısı Hünkar Ilık’ın fikrinden yola çıkarak İzmir’den üç sanatçı Derya Ersoy, Zafer Dağdeviren ve Ali Yaldır tarafından tasarlanan; 10 metre uzunluğunda, 3 metre genişliğinde ve 3 metre yüksekliğinde bronzdan yapılan anıt heykel, 2016 yılında Rotterdam’daki Misafir İşçi Anıtı’nın açılışını da gerçekleştiren Hollanda Demokratik Sosyal Dernekler Federasyonu’nun girişimiyle İstanbul Kadıköy’e kazandırıldı.

“YOLCULUĞU ÖLÜMSÜZLEŞTİRİYORUZ”
Anıtın Proje Başkanlığı yanı sıra Türkler İçin Danışma Kurulu Başkanı da olan, Avrupa Yozgat Dernekleri Federasyonu Başkanı Zeki Baran açılış töreni ile ilgili olarak; “2009 yılından bu yana bu anıtın gerçekleşmesi için birçok adım attık. 12 yıllık emeğimiz boşa gitmedi. Katkıda bulunan herkese şimdiden teşekkür ediyorum. Türkiye’den göç alan ülkelerin İstanbul Başkonsoloslarının açılış töreni davetiyesinde isimleri ile yer almaları bizi ayrıca sevindirmiştir. Babalarımızın umuda yolculuğunun kıymeti her geçen gün daha fazla anlaşılmaktadır. Bu anıtla bunu ölümsüzleştiriyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.