""

“Üniversite Öğrencileri için Araştırma Projesi Hazırlama Eğitimi” etkinliği düzenlendi « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 09:48

“Üniversite Öğrencileri için Araştırma Projesi Hazırlama Eğitimi” etkinliği düzenlendi

Bozok Üniversitesi Genç Girişimciler Kulübü tarafından düzenlenen “Üniversite Öğrencileri için Araştırma Projesi Hazırlama Eğitimi” etkinliği 31 Mart 2017 günü Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’nde gerçekleştirildi.

“Üniversite Öğrencileri için Araştırma Projesi  Hazırlama Eğitimi” etkinliği düzenlendi
Son Güncelleme :

03 Nisan 2017 - 7:00

Etkinlikte Bozok Üniversitesi Genç Girişimciler Kulübü Akademik Danışmanı ve Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mustafa Böyükata ile birlikte Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Feyzullah Temurtaş ve Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hasan Börekci tarafından eğitim seminerleri verildi.
Kulüp Başkanı ve Etkinlik Koordinatörü Mustafa İlhan ile birlikte Hatice Şeyma Çelen ve Yasin Koç programın Düzenleme Kurulu’nda yer aldılar. Eğitimin verimli ve etkili geçmesi için yoğun talep olmasına rağmen sınırlı katılımcıya yerilen etkinlikten üniversitenin farklı bölümlerinden 19 öğrenci yararlandı.
Program da Prof. Dr. Mustafa Böyükata “Proje Tasarımında Temel Kavramlar”, Prof. Dr. Prof. Dr. Feyzullah Temurtaş “Projenin Bileşenleri: Özgün Değer, Yöntem, Yapılabilirlik, Yaygın Etki” ve Yrd. Doç. Dr. Hasan Börekci “Proje İçeriğinde Yenilikçi ve Patent Odaklı Olmanın Önemi” konulu verdikleri seminerlerde etkileşimli bir yol izleyerek öğrencilerin aktif katılımını sağladılar ve sorularına cevap verdiler.
“Uygulama Çalışmalar” içinde zaman ayrıldı. Bu süre içerisinde Prof. Dr. Mustafa Böyükata, TÜBİTAK programlarından bahsederek, “TÜBİTAK 2209-A – Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” özelinde proje hazırlama konusunda bilgilerini paylaştı. Bu oturumda proje tasarımı, proje çıktıları, proje fikri geliştirme, izlenen yöntem ve teknikler, kullanılan modelleme, simülasyon, test, prototip üretimi, amaç ve hedef yazımı, hipotez, iş-zaman planlaması, inovasyon, kaynakların yazımı ve ilgili konularda bilgiler verdi.
Öğrencilerin proje tabanlı çalışma konusunda farkındalıklarının artmasına ve bilinçlenmelerine katkı sağlanan bir etkinlik olduğu öğrenciler tarafından ifade edildi. Eğitim programı sonunda katılım belgesi de verildi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.