""

Üniversite öğrencilerinin tiyatro oyunu büyük beğeni topladı « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 04:04

Üniversite öğrencilerinin tiyatro oyunu büyük beğeni topladı

Bozok Üniversitesi Medeniyet ve Kültür Topluluğu tarafından “Biz Biriz, Bir Ölür Bin Diriliriz” adlı tiyatro oyunu ve semazen gösterisi davetlilerin büyük beğenisini topladı.

Üniversite öğrencilerinin tiyatro  oyunu büyük beğeni topladı
Son Güncelleme :

17 Aralık 2016 - 7:00

Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa fakülte dekanları, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Programın açılış konuşmasını Medeniyet ve Kültür Topluluğu Başkanı Ömer Furkan Akbulut yaptı. Akbulut konuşmasında Kurtuluş Savaşı’nda Çanakkale’de ve Kût’ül-Amâre’de yaşamış olan ecdadın torunları olduklarını belirterek 15 Temmuz darbe girişiminin başarısız olmasındaki en büyük etkenin bu ruh olduğunu ifade tti.
Medeniyet ve Kültür Topluluğu Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Recep Temel’de konuşmasında sosyal etkinliklerin hayatın önemli bir parçasını oluşturduğunu belirterek özellikle genç beyinlerin karakterlerinin oluşumunda sosyal faaliyetlerin önemli olduğuna dikkat çekti. Üniversitelerin, hem mesleki hem de yaşadığı coğrafyanın değerleriyle gençleri tanıştırması gerekliliğini anlatan Yrd. Doç. Dr. Temel, bu değerleri karakter haline dönüştürerek istikbalde Türk milletinin dünya çapında başarılara imza atacak hale getirilmesinde önemli olduğunu vurguladı.
Muhammed Emin Kutlu’nun yönettiği birlik ve beraberlik duygularını ön plana taşındığı oyunda Hz. Adem’den 15 Temmuz’a bu toplum üzerinde ve İslam coğrafyasında oynanan oyunlar, ayrıştırma çabaları ve bu çabalara karşı millet olma bilinci ele alındı. Oyunun son bölümünde 15 Temmuz hain darbe girişimine atıfta bulunularak Türkiye’nin verdiği 2. Kurtuluş Savaşı teması öğrencilerden büyük alkış topladı.
Oyunun senaristi ve yönetmeni Muhammed Emin Kutlu, özellikle üniversite gençliğinin ilgisinden son derece memnun olduklarını söyleyerek Bozok Üniversitesi öğrencilerine teşekkür etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.