""

Üniversite Senatosu Şefaatli’de toplandı « Yeniufuk Gazetesi

24 Nisan 2024 - 19:28

Üniversite Senatosu Şefaatli’de toplandı

Yozgat Bozok Üniversitesi Senato Toplantısı Şefaatli İlçesinde yapıldı.

Üniversite Senatosu Şefaatli’de toplandı
Son Güncelleme :

10 Şubat 2017 - 9:12

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hikmet Şelli Aybar, Prof. Dr. Kadir Özköse, Prof. Dr. Şenol Akın, Genel Sekreter Vekili Yrd. Doç. Dr. Güsamettin Erdoğan ile senato üyeleri katıldı.Senato toplantısında Şefaatli Meslek Yüksekokulu ile Çekerek Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokullarında açılması planlanan bölüm ve programlar ile gündeme ilişkin diğer konular görüşülerek karara bağlandı.
Şefaatli Belediyesi Aile Yaşam Merkezi toplantı salonunda düzenlenen toplantıda; Şefaatli Meslek Yüksekokulu’nda Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü adı altında Tapu ve Kadastro programı, Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü adı altında, Özel Güvenlik ve Koruma programı, Finans-Bankacılık ve Sigorta Bölümü ve bölüm altında Maliye programı, Büro Hizmetleri ve Sekreterlik Bölümü ve bu bölüm adı altında Çağrı Merkezi Hizmetleri programı, Şefaatli Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü ve bölüm altında Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi ile Laborant ve Veteriner Sağlık Önlisans ile Fidan Yetiştiriciliği programlarının açılmasını ayrıca Çekerek Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda Yönetim ve Organizasyon Bölümü ve bu bölüm adı altında Sağlık Kurumları İşletmeciliği programının, Çocuk Bakım ve Gençlik Hizmetleri Bölümü ve bu bölüm altında Çocuk Gelişimi programının, Tıbbı Hizmetler ve Teknikler Bölümü ve bu bölüm adı altında Çevre Sağlığı, Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama, İlk ve Acil Yardım ile Tıbbi Sekreterlik ve Dokümantasyon programlarının açılması oy birliği ile kabul edildi.
Senato toplantısı sonrası konuşan Rektör Karacabey, Bozok Üniversitesi’nin 10 Fakülte, 6 Yüksekokul, 10 Meslek Yüksekokulu, 3 Enstitüsü ve 9 Araştırma Merkezi ile eğitim öğretim hayatına devam ederken, merkez kampüsün yanı sıra ilçelerde de gelişimini sürdürdüğünü söyledi. Şefaatli ve Çekerek İlçelerinde kurulan okulların bölüm ve programlarının belirlenmesi amacıyla üniversite senatosunun Şefaatli ilçesinde toplandığını belirten Karacabey, “Şefaatli Meslek Yüksekokulumuzun kurucu müdürlüğünü Üniversitemiz Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Biyosistem Mühendisliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Tanzer Eryılmaz, Yüksekokul Sekreterliğini ise Abdullah Salih İpek yürütecek.
Çekerek Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuzun kurucu müdürlüğüne, Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hasan Börekçi’yi atadık. Senato toplantımızda Şefaatli Meslek Yüksekokulu’muzda 5 bölüm 7 program, Çekerek Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’muzda da 3 bölüm 6 program açılmasına karar verdik. Üniversitemiz senatosu tarafından açılması planlanan ve kabul edilen bölüm ve programların Yüksek Öğretim Kurulu’nun (YÖK) onayına sunuldu.” dedi. Karacabey, senato toplantısına ev sahipliği yapan Şefaatli Belediye Başkanı Zeki Bozkurt’a teşekkür ederek, “İlçe okullarımızın bölüm ve programlarını belirlerken ilçelerimizin coğrafi ve sosyo-ekonomik durumlarını göz önünde bulundurarak hareket ediyoruz.
Okullarımızın bölüm ve programları her iki ilçemize de hayırlı olsun.” diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.