""

Üretim ekonomisine geçmek zorundayız « Yeniufuk Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 04:54

Üretim ekonomisine geçmek zorundayız

Üretim ekonomisine geçmek zorundayız
Son Güncelleme :

23 Ekim 2018 - 11:15

Yine gün evveli gerekli tedbirler alınmadığı için bugün ülke genelinde ekonomi üzerine yaşanan sıkıntı ile karşı karşıyayız…

Öyle bir duruma geldik ki, bunun adına “kriz” demeye dahi korkar ve çekinir bir haldeyiz. Gerçekleri hiçbir zaman kabul etmeyen sistem karşısında toplumun önemli bir kesimi bugün hayat pahalılığıyla alım gücü iyiden iyiye düşerken, hükümet piyasaları ve halkı rahatlamak adına bir takım kararlar alarak, devreye koymaktadır…

Umarız bu kararlar piyasalarda yaşanan durgunluk ve güven kaybını ortadan kaldırır, halkın alım gücünün yeniden artmasına ve piyasaların canlanmasına vesile olur. Yoksa bu ekonomik sıkıntı yüzünden toplumda etkilenmeyen bir kimse kalmayacaktır.

* * * *

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hafta sonu Diyarbakır ziyaretinde de bu konun üzerinde durdu. Daha önce de zorunlu haller dışında yatırım programına yeni projeler alınmayacağını, kamu harcamalarında tasarrufa gidileceğini, nitelikli yatırımlara öncelik verileceğini, kısa süreli projelerin tamamlanmasını sağlayacaklarını söylemişti.

Bugün yaşadığımız sıkıntıların atlatılması elbette sadece vatandaşın kemer sıkması ve tasarruf etmesiyle olmaz… Bu sıkıntılar devlet ve vatandaşın birlikte kemer sıkması ve tasarruf etmesiyle aşılır.

Kaldı ki, vatandaş hiçbir zaman kemer sıkmaktan ve tasarruf etmekten geri durma. Buna rağmen her geçen gün artan işsizlikle birlikte, esnaf, tüccar, sanayici küçülmek durumunda kalırken, kapanan işyerleri sebebiyle işsizler sayısı arttı… Bugün ülkede 5 milyondan fazla işsiz vatandaş olduğunu unutmamak gerekir.

* * * *

Bugün Yozgat’ta büyük veya küçük yatırımcı, tüccar, işadamı, esnaf, birbirinden karşılıklı aldığı desteklerle ayakta durmaya çalışıyor…

Peki Yozgat bu krizden nasıl kurtulur? Cevap çok basit; bu konuda Yozgat’ta büyük veya küçük yatırımcı, tüccar, işadamı, esnaf, kamudan destek bekliyor, il dışından şimdiye kadar yapılan mal alımlarının artık yerli esnaftan yapılmasını bekliyor.

Kamu tarafından yapılan ve şimdiye kadar daha çok il dışına verilen büyük ya da küçük çaplı ihalelerde yerli yatırımcı, müteahhit ve esnafın tercih edilmesi yaşanan krizin etkisini azaltacaktır.

Yozgat’ta yaşanan krizin tamamen ortadan kalkması için Kamunun desteği yeterli olmayacaktır. Dolayısıyla burada ikinci olarak üretim ekonomisi devreye konulmalıdır. Yozgat’ın üretim ekonomine geçmesi için elimizdeki en önemli kaynak “Tarım ve Hayvancılık” Bu alanda bir süreden beri yapılan çalışmalar devam ediyor…

Bunların hızlı bir şekilde yerli ve tercih üzerine Yozgat’a gelen müteşebbisler aracılığı ile üretim artırılmalıdır. Bu sebeple biran evvel Ülke ve Yozgat olarak üretim ekonomisine geçmek zorundayız.

 

 

  • Okullarımızda daha önceden okutulan “Andımızın” tekrar okunmasını destekleyen siyasi parti İl Başkanı!
  • Sosyo ve ekonomik yönden hazırladıkları destek projesini yaptığı açıklama ile kamuoyu ile paylaşan Müdür!
  • Kamuoyunda tartışma konusu haline gelen Andımız ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığını göreve çağıran Sendika Başkanı!

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.