""

Uyku apnesi hastası, ehliyet alamayacak « Yeniufuk Gazetesi

4 Mayıs 2024 - 23:18

Uyku apnesi hastası, ehliyet alamayacak

Ehliyet alacakları yakından ilgilendiren bir haber geldi.

Uyku apnesi hastası, ehliyet alamayacak
Son Güncelleme :

25 Nisan 2024 - 17:54

Trafik Yönetmeliği’nde milyonlarca sürücüyü etkileyecek önemli bir değişikliğe imza atıldı. Uyku apnesi olan vatandaşlar ehliyet alamayacak veya ehliyetlerini yenileyemeyecek
Yönetmelikte yapılan bu değişiklikle birlikte, uyku apnesi teşhisi konan sürücülerin trafikte araç kullanması engellenmiş durumda. Bu da, sürücülerin ve yolcuların güvenliğini sağlamak amacıyla atılan bir adım olarak görülüyor. Eski tip ehliyetlerin değiştirilmesi sürecinde değişiklik yaşanmış ve artık ehliyet yenileme sürecinde sağlık raporu alınması gerekiyor. Bu raporlar arasında uyku apnesi sendromunu da içeriyor.
Uyku apnesinin sürüş yeteneğini etkileyebileceği ve dolayısıyla trafik güvenliğini tehlikeye atabileceği düşünülerek alınan bu karar, sürücülerin sağlık durumlarının daha titizlikle incelenmesini sağlayacak. Trafikte uykulu sürüşlerin neden olduğu kazaların önlenmesi amacıyla yapılan bu düzenleme, sürücülerin ve diğer yol kullanıcılarının güvenliğini artırmayı hedefliyor.
UYKU APNESİ NEDİR ?
Uyku apnesi, bir kişinin uyku sırasında solunumunun geçici olarak durması veya azalması durumunu ifade eder. Bu durum, genellikle üst solunum yolunun tıkanması veya beyin tarafından solunum kaslarının uyku sırasında uygun şekilde kontrol edilememesi nedeniyle oluşur.Uyku apnesi, sürücülerin direksiyon başında uyku halinde olmalarına ve dolayısıyla trafik güvenliğini tehlikeye atmalarına yol açabilir./Haber Merkezi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.