""

Uyuşturucu ile mücadele sempozyumu « Yeniufuk Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 05:00

Uyuşturucu ile mücadele sempozyumu

Bozok Üniversitesi, Akdağmadeni Kaymakamlığı, Akdağmadeni Belediyesi, Adli Bilimciler Derneği, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi ve Kırıkkale Üniversitesi işbirliğinde, Akdağmadeni Sağlık Yüksekokulu ev sahipliğinde “Uyuşturucuyla Mücadelede Bilim” konulu sempozyum düzenlendi.

Uyuşturucu ile mücadele sempozyumu
Son Güncelleme :

29 Mart 2022 - 17:58

Bozok Üniversitesi, Akdağmadeni Kaymakamlığı, Akdağmadeni Belediyesi, Adli Bilimciler Derneği, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi ve Kırıkkale Üniversitesi işbirliğinde, Akdağmadeni Sağlık Yüksekokulu ev sahipliğinde “Uyuşturucuyla Mücadelede Bilim” konulu sempozyum düzenlendi.
Bozok Üniversitesi Akdağmadeni Sağlık Yüksekokulu konferans salonunda başlayan ve iki gün sürecek olan sempozyumun birinci gün açılış programına Yozgat Valisi Ziya Polat, Ankara Vali Yardımcısı Dr. Ayhan Özkan, Yozgat İdare Mahkemesi Başkanı Murat Ayrancı, Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, Yozgat İl Emniyet Müdürü Murat Esertürk, Yozgat İl Jandarma Alay Komutanı Halil Başer, Akdağmadeni Kaymakamı Fatih Topuz, Akdağmadeni Belediye Başkanı Uz. Dr. Nezih Yalçın, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şenol Akın, Prof. Dr. Güngör Yılmaz, Prof. Dr. Yücel Güney, Sivil Toplum ve Siyasi Parti Temsilcileri, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Sempozyumun açılış konuşmasını Akdağmadeni Sağlık Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Suzan Tek Ayaz yaptı. Ayaz konuşmasında: “Sadece ülkemizde değil tüm dünyada biyopsikososyal açıdan en önemli sağlık sorunlarından biri olan uyuşturucunun, farklı disiplinlerin katkılarıyla, uyuşturucuyla mücadelede bilimi de merkeze alarak, güncel gelişmeleri ve deneyimleri paylaşmak, disiplinler arası iletişim ve işbirliğini artırarak, bu alanda ülkemize bilimsel katkıda bulunmayı amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.
Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. M. Fevzi Polat ise, madde kullanımı altında zikredilen ancak önemle üzerinde durdukları illegal uyarıcı ve uyuşturucu maddelerin sadece gençlerin bireysel yaşamını ve sağlıklarını olumsuz yönde etkilemekle kalmayıp aynı zamanda toplumu da olumsuz yönde etkilediğini söyledi.
Akdağmadeni Belediye Başkanı Uz. Dr. Nezih Yalçın’da toplum sağlığının en çok tehdit eden madde bağımlılığı ve uyuşturucu ile mücadele konusunda alanında uzman akademisyenler tarafından düzenlenen sempozyuma ilçe olarak ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi.
Akdağmadeni Kaymakamı Fatih Topuz ise şunları ifade etti: “Uyuşturucu; asayiş ve güvenlik sorununun yanı sıra toplum sağlığını da etkileyen sosyal bir problemdir. Böyle önemli bir sorunun değerli hocalarımız tarafından enine boyuna masaya yatırılması toplumsal bir yaraya parmak basılması açısından oldukça önemli. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum”
Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ da yaptığı konuşmada Yozgat Bozok Üniversitesi’nin hayalleri olan ama hayalperest olmayan bir üniversite olduğunu belirterek bu çerçevede kendi yerel iç dinamikleri içerisinde insan gücünü sürekli aktif ve faal tutmaya, farkındalık oluşturmaya çalışan bir üniversite olduğunu ifade etti.
İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse’de “Dünyanın içinde bulunduğu büyük bir belayı konuşmak üzere Anadolumuzun mutena köşelerinin birisinde uyuşturucu ile mücadeleyi ele alıyoruz. Bu hem bizim açımızdan hem şehrimiz hem de bilim dünyası açısından çok değerli bir organizasyon diye düşünüyorum. Emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.
Yozgat Valisi Ziya Polat ise iki gün sürecek sempozyum sonunda sahaya yansıyacak topyekûn bir çözüm ve mücadele önerilerinin çıkması gerekliliğine vurgu yaptı. Vali Polat, “Bağımlıkla mücadele inşallah sadece konuşup, tartışıp sahada görmediğimiz ve karşılaşmadığımız bir durum olur. Müslüman Türk toplumunda bunları konuşmamamız gerekirdi. Gençlerimizi bu sorundan ancak spor ve etkinliklerle uzak tutabiliriz. Göreve geldikten sonra bıkmadan ve yılmadan söylüyorum. Her çocuğumuz bir lisanslı spor yapsın, her çocuğumuz bir müzik aleti çalsın ve her çocuğumuz en az bir yabancı dil bilsin ki kötü alışkanlıklardan uzak kalsın” ifadelerini kullandı. Haber Merkezi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.