""

Uzunlu Barajı kapalı devre sistemine geçiyor « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 14:11

Uzunlu Barajı kapalı devre sistemine geçiyor

Boğazlıyan Sulama Birliği Başkanı Avni Hokkaömeroğlu, bölge çiftçisi için hayati önem taşıyan Uzunlu Barajı’nın kapalı devre sistemine geçeceğini söyledi.

Uzunlu Barajı kapalı  devre sistemine geçiyor
Son Güncelleme :

22 Aralık 2017 - 7:00

Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesinde bulunan Uzunlu Barajı’nın bölge çiftçisi için önemli olduğunu söyleyen Boğazlıyan Sulama Birliği Başkanı Avni Hokkaömeroğlu,”Amacımız üreticilerimizin sulu tarıma geçmesini sağlamak ve daha fazla ürün elde ederek, gelirlerini artırmaktır” dedi.
Boğazlıyan Sulama Birliği olarak mücadelelerinin meyvesini verdiğini söyleyen Hokkaömeroğlu,”Uzunlu Barajı, kapalı sisteme alınmıştır. İnşallah iki yıl gibi kısa sürede tamamlanacak olan proje sonrasında susuzluk kader olmaktan çıkacak, çiftçilerimiz kazançlarına kazanç katacaktır.” şeklinde konuştu.
Uzunlu Barajı’nın kapalı sisteme geçmesi için gerekli olan 7 milyon TL’lik katılım payının ilk taksiti olan 700 bin TL’nin birlik tarafından yatırıldığını ve DSİ 12. Bölge Müdürlüğü ile Kapalı Sistem Yapım İşi protokolünün imzalandığını anımsatan Başkan Hokkaömeroğlu, hizmet ve yatırımın aksamaması için üyelerin de katılım paylarını gününde ödemelerini talep etti.
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın, gayretleri ve talimatlarıyla Uzunlu Barajı Kapalı Sistemi yapım işi için Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2017 yılı ek bütçesinden ödenek ayrıldığını da hatırlatan Hokkaömeroğlu, Bozdağ’a teşekkür etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.