""

Vade ve kredi limiti belirlendi « Yeniufuk Gazetesi

27 Nisan 2024 - 10:57

Vade ve kredi limiti belirlendi

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), taşıt alımına ilişkin kredi tutarları ve vadelerine yönelik önemli bir düzenlemeye imza attı. Yapılan açıklamaya göre, taşıt kredilerinde nihai fatura değerine bağlı olarak vade sınırları ve kredi limitleri belirlendi.

Vade ve kredi limiti belirlendi
Son Güncelleme :

23 Mart 2024 - 12:22

Buna göre, nihai fatura değeri 1 milyon 600 bin lira ve altında olan taşıt alımlarında vade sınırı 48 ay olarak belirlenirken, bu tutarın üzerindeki taşıt alımlarında vade süresi ve kredi limitleri aşağıdaki şekilde düzenlendi:

Nihai fatura değeri 1 milyon 600 bin liranın üzerinde olup, 3 milyon lira üzerinde olmayan taşıtlar için vade sınırı 36 ay olarak belirlendi.

Nihai fatura değeri 3 milyon liranın üzerinde olup, 4 milyon lira üzerinde olmayan taşıtlar için vade süresi 24 ay olarak belirlendi.

Nihai fatura değeri 4 milyon liranın üzerinde olup, 5 milyon lira üzerinde olmayan taşıtlar için vade sınırı 12 ay olarak belirlendi.

Ayrıca, kredi tutarının taşıtın değerine oranı da belirlenen nihai fatura değerine göre farklılık gösteriyor. Buna göre, nihai fatura değeri 1 milyon 600 bin lira ve altında olan taşıtlar için kredi tutarının taşıt değerine oranı yüzde 70’i aşamayacak şekilde belirlenirken, bu oranın yüksek nihai fatura değerlerinde düşüş gösterdiği belirtildi.

Söz konusu düzenlemeyle, tüketicilerin taşıt alımlarında daha sağlıklı ve dengeli finansman imkanlarına erişmesi hedeflenirken, sektördeki kredi hacminin de kontrol altında tutulması amaçlanıyor. Kaynak TRT Haber

 

EN ÇOK KAZANANLAR


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/yeniufuk/domains/yeniufukgazetesi.com.tr/public_html/wp-content/themes/theHaberV6/dosyalar/moduller/sag-borsa.php on line 15

EN ÇOK KAYBEDENLER


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/yeniufuk/domains/yeniufukgazetesi.com.tr/public_html/wp-content/themes/theHaberV6/dosyalar/moduller/sag-borsa.php on line 31

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/yeniufuk/domains/yeniufukgazetesi.com.tr/public_html/wp-content/themes/theHaberV6/dosyalar/moduller/sag-borsa.php on line 49

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN