""

Vakıf paraları faizde tutulmadan ihtiyaç sahiplerine verilecek « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 09:29

Vakıf paraları faizde tutulmadan ihtiyaç sahiplerine verilecek

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, kış mevsiminin gelmesiyle birlikte ihtiyaç sahibi vatandaşların mağduriyet yaşamamaları, kışı sıcak ve huzurlu bir ortamda geçirmeleri, ihtiyaçlarının bir an evvel ellerine ulaşması için vakıf paralarının faizde tutulmadan ihtiyaç sahiplerine verileceğini söyledi.

Vakıf paraları faizde tutulmadan ihtiyaç sahiplerine verilecek
Son Güncelleme :

19 Kasım 2016 - 7:00

Yozgat Valiliği tarafından Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) ile ilgili genelge yayınlandı.
Vali Kemal Yurtnaç, Anayasada ki sosyal devlet ilkesinin, ihtiyaç sahibi fakru zaruret içinde yaşayan kişilerin insanlık onuruna uygun bir hayat sürdürmeleri için gerekli yardımların yapılmasını gerektirdiğini vurguladı.
Bu amaçla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına aylık periyodik paylar geldiğini kayededen Vali Yurtnaç, “Bu payların hakkaniyet esasıyla ilimizde yaşayan ihtiyaç sahibi ailelere, engellilere, şehit ve gazi yakınları gibi dezavantajlı gruplara dağıtılması esastır. Kış mevsiminin başlamasıyla yöremizde yaşayan ihtiyaç sahibi ailelere ihtimam gösterilecek, ziyaret edilecek ve ihtiyaçları karşılanacak” dedi.
Vakıfların, gelen paylarını bankada faiz gelirinde tutmak yerine ihtiyaç sahiplerine bir an evvel dağıtacağını vurgulayan Vali Yurtnaç, “Bu çerçevede, her ayın sonunda gelen ödenek, dağıtılan ödenek ve banka hesabının durumunu valilik makamına bir çizelge halinde bildirilecek ve kontrol edilecek. Kış ayarında dağıtılan yakacak yardımlarının dağıtımında hiçbir aksamaya mahal verilmeden dağıtımlar düzenli olarak yapılacaktır. Verilecek yardımlar konusunda şüpheye düşüldüğünde, yorumlar vatandaş lehine yapılacak, fakirlik, yoksulluk içinde yaşayan kişilere insan onurunu zedelemeden yardımlar verilecek” diye konuştu.
Bu kapsamda yayınlanan genelge 13 ilçe kaymakamlığına gönderilerek konu hakkında hassasiyet gösterilmesi istendi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.