""

Vali Çakır, Yozgat için neler yapacak? « Yeniufuk Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 04:39

Vali Çakır, Yozgat için neler yapacak?

Vali Çakır, Yozgat için neler yapacak?
Son Güncelleme :

08 Kasım 2018 - 7:00

Yozgat’ın 41’inci Valisi olan Sayın Kadir Çakır, görevine başladı. Hafta başında valilik bahçesinde daire müdürleri ve Valilik çalışanlarının fazlaca olduğu kalabalık tarafından karşılanan Vali Çakır karşılama törenin ardından toplantı salonuna geçerek, burada kısa bir konuşma yaptı…

Sayın Çakır’ın yaptığı konuşmada verdiği mesajlar önemliydi. Vali Çakır, Yozgat’ın genel durumu hakkında kısmen de olsa bilgi sahibi olmuş ve açıklamasında şehrin ekonomik ve sosyal gelişimine yönelik yürüteceği çalışmalarından bahsetti. Birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı.

Yozgat’ta bir Vali için elbette yapılacak çok iş var, kendisinin de ifade ettiği gibi, bu işlerin muhakkak elbirliği ve dayanışma içerisinde yapılarak, yürütülmesi gerekir.  

* * * *

Yozgat’ın yol haritası aslında belli… Gelişmenin ve kalkınmanın anahtarı, Tarım ve Hayvancılık, Turizm, Kalitesi yüksek üniversite ile bütünleşmiş eğitim ve hizmet sektörüdür…

Fakat bunların her birisinin noksan olan alt yapısı tamamlandığında şehir kendiliğinden gelişecek, sorunların da üstesinden gelecektir.

Öncelikle Sayın Çakır’ın konuşmasını bir kez de buradan paylaşayım sonra üzerine birkaç kelam edelim… Yozgat kültürünü ve insanını yakından tanıdığını belirten Vali Çakır, “Yozgat insanını tanıyorum, kültürünü tanıyorum. Bu benim için büyük bir avantaj. İnşallah burada bulunduğumuz süre içerisinde hayırlı hizmetlere imza atarız” dedi.

* * * *

Vali Çakır, konuşmasına şöyle devam etti:

Yozgat’ın daha önceki emeklerini de boşa çıkarmamak lazım. Organize Sanayi Bölgesi var ikincisi de yapılmak üzere. Hızlı tren çalışmaları bitmek üzere. Hava alanı çalışması devam ediyor ve inşallah bunlar en kısa sürede tamamlanır ve biter.

Daha sonra da Yozgat’ımızın gerek ulaşımı gerek mal ve hizmet nakliyesi daha iyi olur. Esas olan sonuçta şehir için üretimdir. Gerek sanayi gerek hizmet üretimi olsun üretimi çok üst seviyelere çıkarmak lazım.

Yine Yozgat eğitimin marka olduğu bir şehir. Tarihine baktığımızda çok sayıda insan yetiştirmiş, inşallah biz eğitim havuzunu biraz daha geliştireceğiz. Benim tek başına bir şey yapmam imkansız.

Buradaki tüm STK’lar, basınımız, iş adamımız, vatandaşlarımız kim olursa olsun Yozgat’ı seven her kim varsa onların birlikteliği ve faaliyetleriyle bir şeyler yapacağız

* * * *

Yozgat, 2023 Türkiye’sine hazırlanırken, gelişmesini ve kalkınmasını dışarıdan katacağı bir şeyler dışında kendi değerlerini ön plana taşımak, elindeki imkanlarla bu değerler üzerinde yükselmek zorundadır.   Bugüne kadar Yozgat’ta Valilik görevini yürütenlerin çalışmalarına baktığımızda dikkat çeken en önemli nokta Yozgat’ı yurt içinden ya da yurt dışından yatırımcı getirerek, geliştirmek oldu. Bunun yanlış olduğunu, mevcut gücün ve enerjinin boşa tüketildiği daha önce de ifade ettim. Son bir cümle olarak şunu ifade edeyim… Hâlbuki çevre illerin nasıl kalkındığı dikkate alınsa ve çalışmalar bu yönde yapılmış olsaydı, birkaç nokta atışıyla Yozgat bugün kendi ayakları üzerinde duran büyük bir şehir haline gelirdi.

 

  • Yozgat Milletvekillerini ziyaret ederek, hizmetlerin artmasını talep eden, birlik ve beraberlik görüntüsü veren seçilmiş Heyet!
  • Yozgat’a gelir gelmez, pozitif ayrımcılık yaparak, şehit ailesini ziyaret etti. Kamuoyuna buradan yapacağı çalışmalarla ilgili mesaj veren Bürokrat!
  • Sendika başkanlığına seçildikten sonra verdiği ilk mesajda birlik ve beraberlik içinde olacaklarını anlatan Başkan!

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.