""

Vali Çakır’ı nasıl bir Yozgat bekliyor « Yeniufuk Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 05:17

Vali Çakır’ı nasıl bir Yozgat bekliyor

Vali Çakır’ı nasıl bir Yozgat bekliyor
Son Güncelleme :

29 Ekim 2018 - 7:00

vet, bundan tam iki buçuk yıl önce 1 Haziran 2016 yılında heyecan ve şevkle göreve başlamıştı Vali Kemal Yurtnaç, aradan geçen 28 ay gibi bir süre sonra Valiler Kararnamesi ile merkez Mülkiye Başmüfettişliği görevine alındı. Vali Yurtnaç, görevde bulunduğu süre içerisinde kimine göre başarılı, kimine göre ise vasat bir görünüm sergiledi.

Cumartesi sabahı sosyal medya da Vali Yurtnaç’ın Merkeze alınması en fazla paylaşım yapılan konulardan birisi oldu. Sosyal medyayı aktif kullanan vatandaşlar Yurtnaç’ın merkeze alınmasını sayfalarında paylaşırken, yine Yurtnaç’la ilgili yapılan paylaşımların altına yorumlar yaparak eleştirilerini sıralamaktan kaçınmadı. Demek ki bir yerlerde eksiklikler vardı ki; Yozgatlılar bu denli eleştiri yapma ihtiyacı duydu. Paylaşımlarda dikkatimi çeken örneğin 15 kişinin eleştiri yapmasına ancak bir iki kişinin Vali Yurtnaç’a iltifatta bulunması oldu. Genelleme yapacak olursak diğer sayfalardaki paylaşımlarda da eleştiriler oldukça fazla olması göze çarpıyordu.

Vali Yurtnaç’ın çalışmaları gazete sayfalarında fazlaca yer alsa da anlaşılan Yozgatlılar ve hükümet tarafından bu çalışmalar pek kabul ve gerçekçi görülmemiş olacak ki Valiler Kararnamesi ile merkeze alınmasına engel teşkil etmedi. Üstelik efsane Vali olarak anılan merhum Recep Yazıcıoğlu ile de mesai yapan birisinin bu duruma düşmesi kendi adına üzücü bir durum ve oldukça düşündürücüdür.

Eğer ki, Yurtnaç, Yozgat’ta göreve başladığında sadece kendisine yakın gördüğü ya da referans verilen kişiler üzerinden değil de başkaca kişilerin fikir ve görüşlerini alarak bir ekip kurmuş olsaydı belki bugün özellikle sosyal medyada bu kadar eleştirilere maruz kalmayacaktı. Son kararname ile yine merkeze alınsa da en azından Yozgatlılar üzerinde güzel bir izlenim, üzüntü bırakarak hasletle anılır olarak ayrılacaktı. Yurtnaç’ın Yozgat’la ilgili yapılan yanlışları ve doğrularına girmek istemiyorum. Herkes yapılan ve yapılamayan icraatları görüyor ve buna göre karar mercii de halkın iradesi ve isteği üzerine bu atamayı gerçekleştiriyor.

Yozgat’ın yeni Valisi Sayın Kadir Çakır’a öncelikle Valilik görevinin hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum.  Ülkemizin pek çok ilçesinde kaymakamlık görevi yapması tecrübe, bilgi ve birikim açısından Yozgat adına bir şans olarak görüyorum.  Ayrıca , Vali Çakır’ın Yozgat’ın yakın komşusu Kırşehirli olması; aynı kültür ve geleneklere sahip bir ilde görev yapacağı içinde bu anlamda kendisine avantaj sağlayacaktır.

Yozgat’ı yeniden keşfetmeye gerek yok. Şehrin öncelikli sorunları zaten belli fakat bu sorunların aşılmasına yönelik bugüne kadar maalesef ciddi bir çalışma içerisine girilmedi. Bazı çalışmalar yapılsa da adet yerini bulsun, dostlar alışverişte görsün misali “gittik, gezdik ve gördük” mantığında hareketle bir arpa boyu yol alınmadı. Eğitim’den sağlığa, ekonomiden sosyal alana kadar bir türlü istenen gelişim sağlanamadı. Tarım ve hayvancılık şehri olarak anılan Yozgat’ta tarım ve hayvancılık can çekişiyor. Jeotermal kaynakları bakımından oldukça zengin potansiyele sahip Sorgun’da, Yerköy’de ve Sarıkaya’da yıllardır kaynaklar değerlendirilemedi.  Buna benzer örnekleri çoğaltabiliriz. İşte bu tür etkenlerden dolayı da Yozgat göç veren iller sıralamasında maalesef ilk sıralarda yer alıyor.

Umarım Vali Çakır, yukarıda kısmen sıraladığım bu sorunların aşılmasında “sözde değil özde” kapsamlı bir çalışma yaparak çözüme kavuşmasını sağlar.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.