""

Vali Özkan Doğru Yerden Başladı « Yeniufuk Gazetesi

27 Nisan 2024 - 15:39

Vali Özkan Doğru Yerden Başladı

Vali Özkan Doğru Yerden Başladı
Son Güncelleme :

01 Şubat 2024 - 17:17

Vali Özkan Doğru Yerden Başladı

Yozgat Valisi Sayın Mehmet Ali Özkan,  Spor Meslek Lisesi’nin müstakil okul sorununu çözeceklerine dair bir açıklama yapmışlar.

Gazetemizde gündem oluşturmamız ve Yozgat’ın Spor Meslek Lisesine ihtiyacı olduğunu ısrarla dile getirmemiz üzerine dönemin bürokrasisince gerçekleştirilmiş Spor Meslek Lisesi kurulumunun bir başka okul bünyesinde, sığıntı olarak bulunmasını fark etmiş ve çözümü için çaba sarf etmektedir.

Yozgat’ta gerçekleştirilen onlarca plansız projeden bir tanesidir. Bu konuyu gündeme getirmemizden bu tarafa takip etmekteyiz ve eksikliklerini de zaman zaman köşemden paylaşmaktayım.

Yozgat Spor Meslek Lisesi’nin müstakil binaya kavuşması ve tesisleşmesi spor eğitiminin kalitesini artıracak ve nitelikli sporcular yetişmesini sağlayacaktır.

Yozgat gençliğinin spora yönelmesi ve spor üzerinden bir hayat kurgulaması için de ilk adım olacaktır.

Sayın Valinin bu eksikliği iyi görmüş olması ve çözümüne dair çaba sarf ediyor olması taktiri hak etmektedir. Çünkü, bu haliyle fayda üretmeyen, nitelikli eğitim veremeyen okulun ne gençlerimize ne de Yozgat’a bir katkısı söz konusu değildir.

Vali beyin söz ettiği müstakillik gerçekleştiğinde okulun gençlerimize, öğrencilere, Yozgat’a ve spor kulüplerimize ciddi olumlu katkıları olacağı da aşikardır.

Bir diğer tarafıyla da Yozgat’ın spor takımlarının ihtiyacı olan yüksek rakım antrenmanları için uygun şartları barındırdığı düşünüldüğünde, bu tesisleşme, Yozgat’ı spor kulüpleri için uygun şartları barındıran bir şehir haline getirecektir.

Bu manada gazetemizde önerdiğimiz Çamlık; Spor, Kamp ve Eko Turizm Merkezi başlıklı projemizin de alt yapısını oluşturabilir niteliktedir.

Bugün daha iyi şartları barındırmasına rağmen Yozgat yerine Kızılcahamam tercih ediliyorsa buradaki en büyük etken, orada tesisleşmenin sağlanmış olmasıdır.

Kulüpler antrenman için kapalı ve açık alanların bulunduğu, konaklama imkanlarının çeşitlendiği ve bazı spor dalları için kamp yaptıkları bölgelerde hazırlık maçları yapabilme imkanlarının olduğu bölgeleri tercih etmektedirler.

Gerçekleştirilecek Spor Meslek Lisesi yapımı; her branştan spor kulübünün konaklama, antrenman yapma ve hazırlık maçları oynama imkanı elde edebilecekleri, Spor Kamp Merkezi Yozgat olma hayali ve hedefine uygun olmalıdır.

Acelece alınmış bir kararla açılan okulun, yine benzer bir acelecilikle bir yere konuşlandırılması doğru olmayacaktır.

Yozgat’ın potansiyeli bulunan ve iyi kurgulanıp, doğru planlamalar yapıldığında şehirdeki yaşamın kalitesini artıracak, yeni istihdam alanları, ekonomik girdi ve hizmet sektöründe yeni işletmeler açılmasını sağlayacak, ildeki spor ve sporcu kalitesini artıracak şekilde gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

Bugüne kadar bürokrasimiz, siyaset kurumumuz ve yerel yönetimlerimizin “ben yaptım oldu” mantığı ile hareket etmeleri sonucunda; kaynaklarımız ve potansiyellerimiz heba edilmiştir.

Yeniden bir kaynak israfına sayın valinin müsaade etmeyeceğini, bu konuyu iyi değerlendirip onlarca yıl şehrimize katkı sunacak şekilde kurumlar arası işbirliği ile planlayıp gerçekleştireceğini umuyorum.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.